Buna ziua,
Sunt nelamurit in privinta pensiei de invaliditate . V-as ruga sa-mi spuneti cum se calculeaza pensia de invalidate gradul I . Am 47 de ani si pe decizia de pensionare privind acordarea pensiei de invaliditate la total drepturi pensia de asigurari sociale = 141 lei . Cateva date suplimentare :
Stagiul total de cotizare realizat : 9 ani si 1 luna ; Stagiul potential acordat = 0; Numar total de puncte realizate = 5.80834 . ; Punctaj mediu anual 0,17757 ; Indice de corectie 1.07 . Valoarea punctului de pensie : 790.7 lei . In concluzie , sa inteleg faptul ca 141 lei reprezinta cuantumul pensiei lunare pe care o voi primi ?
Memntionez ca detin indemnizatie de handicap + sotia Insotitor . Multumesc !
Buna ziua ,
Am contractat in anul 2008 un credit de nevoi personale in cuantum de 18.000 euro . Nu am fost rau platnic pana anul acesta . Datorita unor probleme financiare , mi-a fost reesalonat creditul insa , in anul curent , banca mi-a marit inexplicabil rata si dobanda la 300 de euro. Banca nu a acceptat nicio discutie . Astfel , de 6 luni nu am platit rata
As dori sa aflu care sunt etapele prin care banca isi recupereaza debitul ( articolele ?legea ? ) . Nu am girat cu bunuri in momentul contractarii creditului . Cum as putea sa obtin o rata mai mica sau egala cu cea de dinainte ? Ce ma asteapta ?
Am doar o proprietate impreuna cu sotia si cota -parte la un apartament al parintilor impreuna cu fratele meu ( succesiunea nu este facuta ) .
Va multumesc frumos !
EXCEPTIA TARDIVITATII
Tribunalul CALARASI , Sectia Civila -Contencios Adm. Partile in judecata:Reclamantul -subsemnatul . Parat - Primaria mun. ...... Cererea de chemare in judecata, motivul : Anulare act administrativ ; Autorizatie de constructie in favoarea familiei : .....pentru nerespectarea prev. Legii 50/1991-R . Solutia instantei de judecata la termenul din 30.11.2010 : '' Admite exceptia tardividatii ridicata de instanta din officiu, respingand cererea formulata de subsemnatul( reclamant) impotriva paratei Primaria jud. ...., ca fiind tardiv formulata .'' In instanta la termenul din 30.11.2010 , ca reclamant am invocat in favoarea mea, atat verbal cat si in scris prev. art. 2863 si urmatoarele din Cod Civ. , inspirat fiind de solutia adoptata de o Decizie Civila care mentioneaza '' Nulitatea absoluta a unui act juridic poate fi invocata de oricineare un interes juridiceste ocrotit'' ( a se vewdea Culegerea de spete , aut. F. Ciutacu , pag. 110) . MENTIONEZ : Comuunicarea Hotararii instantei de jud. nu mi-a fost facuta pana la aceasta data . INTREBARE : POT SOLICITA IN INTERIORUL TERMENULUI PENTRU APEL ( RECURS) REJUDECAREA CAUZEI LA TRIBUNALULUI CALARASI ) ? Va multumesc . Cu stima .