avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DECIZIE -CONTENCIOS ADMINISTRATIV
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DECIZIE -CONTENCIOS ADMINISTRATIV

EXCEPTIA TARDIVITATII
Tribunalul CALARASI , Sectia Civila -Contencios Adm. Partile in judecata:Reclamantul -subsemnatul . Parat - Primaria mun. ...... Cererea de chemare in judecata, motivul : Anulare act administrativ ; Autorizatie de constructie in favoarea familiei : .....pentru nerespectarea prev. Legii 50/1991-R . Solutia instantei de judecata la termenul din 30.11.2010 : '' Admite exceptia tardividatii ridicata de instanta din officiu, respingand cererea formulata de subsemnatul( reclamant) impotriva paratei Primaria jud. ...., ca fiind tardiv formulata .'' In instanta la termenul din 30.11.2010 , ca reclamant am invocat in favoarea mea, atat verbal cat si in scris prev. art. 2863 si urmatoarele din Cod Civ. , inspirat fiind de solutia adoptata de o Decizie Civila care mentioneaza '' Nulitatea absoluta a unui act juridic poate fi invocata de oricineare un interes juridiceste ocrotit'' ( a se vewdea Culegerea de spete , aut. F. Ciutacu , pag. 110) . MENTIONEZ : Comuunicarea Hotararii instantei de jud. nu mi-a fost facuta pana la aceasta data . INTREBARE : POT SOLICITA IN INTERIORUL TERMENULUI PENTRU APEL ( RECURS) REJUDECAREA CAUZEI LA TRIBUNALULUI CALARASI ) ? Va multumesc . Cu stima .
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:18, 2 Ianuarie 2011
Investirea a doua instante diferite sa judece in aceslasi timp doua dosare in care sunt aceleasi parti cu acelasi obiect, se numeste litispendenta, exceptie care sigur va fi invocata de parata.
Deci, nu puteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua actiuni pentru dobandirea aceluiasi drept otto2007 otto2007 Buna ziua, Paratul intr-un dosar face cerere reconventionala prin care arata pretentiile sale fata de reclamantul din dosar . Dupa depunerea cererii ... (vezi toată discuția)
Apel cerere principala, apel cerere reconventionala, apel cerere completare dispozitiv marinelagiurgiu marinelagiurgiu Am caliatate de reclamant intr-un dosar avand ca obiect obligatia de a face. Parata formuleaza cerere reconventionala. Instanta de fond respinge cererea ... (vezi toată discuția)
Respingere exceptie tardivitate maria1413 maria1413 Poate cineva sa ma ajute si sa-mi explice mai pe inteles ce inseamna solutia data mai jos? \"Respinge excepţia tardivităţii cererii reconvenţionale. ... (vezi toată discuția)