avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Respingere exceptie tardivitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Respingere exceptie tardivitate

Poate cineva sa ma ajute si sa-mi explice mai pe inteles ce inseamna solutia data mai jos?

"Respinge excepţia tardivităţii cererii reconvenţionale. Respinge excepţia prescripţiei dreptului la acţiune. Respinge excepţia nulităţii cererii reconvenţionale. Admite obiecţiunile formulate şi se va emite adresă către expert pentru a răspunde la obiecţiunile formulate."
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 21:41, 27 Ianuarie 2012
Ce parte sunteti in proces ?Reclamant sau parat?
reclamant
Partea adversa a depus cerere reconventionala, pe care instanta a apreciat ca a fost depusa in termen - cu 5 zile inainte de prima zi de infatisare - si v-a respins exceptia tardivitatii invocata de dvs, prin aparator, cu siguranta.Analizand si exceptia prescrierii dr la actiune invocata de partea adversa fata de actiunea dvs, instanta constata ca e facuta in termenul de prescriptie general de 3 ani, sau special, in functie de natura dreptului.In consecinta, respingand aceste exceptii s-a trecut la probe si s-a inaintat o adresa catre un expert desemnat in cauza.
multumesc mult pt raspuns. puteti sa-mi spuneti ce inseamna cerere reconventionala ?
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
maria1413, utilizator
Se formuleaza atunci cand si paratul are pretentii de la reclamant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel cerere principala, apel cerere reconventionala, apel cerere completare dispozitiv marinelagiurgiu marinelagiurgiu Am caliatate de reclamant intr-un dosar avand ca obiect obligatia de a face. Parata formuleaza cerere reconventionala. Instanta de fond respinge cererea ... (vezi toată discuția)
Prescrierii dreptului material la acţiune invocată allview777 allview777 Buna ziua. Tribunalul a hotarat urmatoarele :\\"Respinge excepţia prescrierii dreptului material la acţiune invocată de pârâta SC xxx SA Cu drept de ... (vezi toată discuția)
Procedura de depunere a întâmpinării de către pârâți: cine avea obligația de a sesiza depășirea termenului de depunere? adi8165 adi8165 Buna ziua Am un proces de granituire de doi ani jumate si am sesizat acum in dosar o Comunicare Adresa catre parati in care scrie astfel \"in termen de 25 ... (vezi toată discuția)