avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate tlefter

Activitate tlefter

Multumesc frumos,
Va doresc multa sanatate,
Multumesc frumos pentru raspuns, inteleg ca introducerea actiunii nu e conditionata de timpul scurs de la emiterea deciziei (In cazul meu nefavorabila)
Buna ziua,
Am iesit la pensie in anul 2016 iulie ,desi am lucrat 14 ani in grupa II de munca acest lucru nu a fost mentionat in "Carnetul de munca" Intreprinderea la care am lucrat a disparut fizic cu arhiva cu tot.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a recunoscut legitimarea procesual pasivă a caselor de pensii în litigiile având ca obiect reconstituirea vechimii in munca/ încadrarea activităţii în grupa de muncă, însă numai dublu condiţionat: când angajatorul nu mai exista din punct de vedere juridic şi nu există documente primare doveditoare.
Asadar pot deschide actiune in instanta in baza acestei decizii a ICCJ ?
Multumesc,
Răspuns la discuția BCR,Banca pentru locuinte
Stimate domn, eu nu am studii juridice,insa, inteleg ca dumneavoastra nu cunoasteti aceasta speta ,dar, va dati cu parerea,asadar, abtineti-va

Adrian Dimitriu a scris:

eu am vazut ca sunt mai multe procese pe rol la ICCJ, intre aceleasi 2 parti. unele inca in curs. n-as putea sa spun precis care (excede cunostintele mele).
oricum, alocarea primei de la stat, nu face parte din contractul Dvs cu BCR.

Răspuns la discuția BCR,Banca pentru locuinte

Procesul s-a terminat, BCR a castigat nu inteleg de ce nu este virata prima anuala ?
Buna ziua,
In luna Iunie 2019 se vor implini 5 ani de cand am incheiat un contract pe 5 ani cu BCR Banca pentru locuinte.Precizez ca am platit anticipat pe trei luni,asadar, in aceasta luna platesc ultima rata. Prima de stat nu mi-a fost virata decat in primul an. Ce este de facut? Ce ma sfatuiti sa fac pentru a beneficia de prima de la stat? E necesar sa justific investitiile facute si daca da,in ce perioada ar trebui sa fie justificarea investirii in casa?
Multumesc,
Răspuns la discuția Ordinul nr. 969/1990.
Energia Constanta

Cornel Vasile a scris:

Despre ce intreprindere este vorba ?

Răspuns la discuția Ordinul nr. 969/1990.
Multumesc frumos pentru recomandare,
La colegi am gasit consemnarile referitoare la Ordinul nr.969/1990 si sunt facute in Carnetul de munca Intreprinderea a disparut cu tot cu arhiva, desi se cunoaste lichidatorul nimeni nu stie cine a preluat arhiva. De ani buni locul intreprinderii este loc viran si probabil vor aparea ceva constructii.

POPA GHEORGHE a scris:

Daca aveti colegi care au atasat acest document la actiunea lor in instanta puteti lua legatura cu acestia. Chiar daca nu mai detin o copie un coleg poate accesa dosarul de la tribunal in care este parte si face o copie xerox.
Firma emitenta a adeverintei il detine cu siguranta.

Răspuns la discuția Ordinul nr. 969/1990.
Ar fi fost bine,insa, nu a fost publicat in M.O.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Il găsiți în Monitorul oficial.

Răspuns la discuția Ordinul nr. 969/1990.
Multumesc frumos domnule POPA, Intradevar acest ordin (intern) nu a fost publicat in M.O. Am nevoie de el sunt multe spete ce fac trimitere catre acest ordin si asa cum am mentionat a si fost atasat documentelor prezentate in instanta....... insa nimeni deocamdata... nu-l poate oferii