avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate paulcostel

Activitate paulcostel

Răspuns la discuția amanarea citatiei
va multumesc pentru raspunsuri.ma intereseaza daca se poate amana termenul pentru o saptamana sau doua, deoarece sotul trebuie sa se intoarca la lucru in strainatate foarte curand.
Buna ziua.Sotul a primit o citatie in caliatate de petent si trebuie sa se prezinte pe data de 22martie 2011.el ajunge cu o zi mai tarziu, este plecat din tara si as vrea sa stiu care este termenul minim pentru amanare, deoarece nu poate sta prea mult in tara.
Multumesc pentru raspunsuri.
mai am o intrebare in legatura cu problema asta.politaiul care a adus citatia mi-a cerut numarul de telefon al sotului.Ce treaba are el cu numarul de telefon?nu l-am dat.
sotul lucreaza ca sofer pe tir, chiar nu stiu cand vine in tara, iar ca sa ajunga acuma pe data de 9 martie iar nu se poate , e prea din scurt si am mentionat in procesul verbal ca lucreaza in strainatate, locatia prezenta nu am cum sa o specific deoarece circula in toata europa.miam dat seama ca politaiul ma pacalit ca insista prea mult sa semnez, dar na ...am comiso nu mai am ce face, de alta data voi sti.va multumesc.
Buna ziua.sotul meu lucreaza in strainatate si a primit o citatie sa se prezinte la un post de politie, in calitate de invinuit.eu nu am vrut sa semnez pentru ca scrie pe citatie "in caz de neprezentare vi se vor aplica sanctiunile...(amenda intre 250/5000lei) sau se va emite mandat de aducere."Politaiul care a adus citatia a spus ca nu e nici o problema daca semnez, amenda se da doar daca il gaseste pe sot acasa si nu vrea sa se prezinte si a insistat sa semnez ca sa nu mai umble pe drumuri, ba mai mult a facut si un proces verbal pe care lam semnat si scria ca ma gasit pe mine acasa, si declar ca sotul lucreaza in strainatate si nu stiu cand vine in tara.asta a fost tot.Oare am incurcat treburile cu ceva pentru ca am semnat?Poate sa dea amenda sotului daca nu se prezinta?
Politaiul mi-a dat autorizatie de reparatie cu urmatoarele avarii: spoiler fata spart, capota fata indoita, faruri fata sparte, aripa stanga fata infundata, aripa dreapta fata infundata.Mentionez ca aripile nici macar nu sunt zgariate, iar despre faruri cel din stanga e neatins , dovada ca bmw-ul era in viraj dreapta iar el avariile le prezinta pe partea stanga spate.Cu martorii care ii am , 3 la numar, sper ca instanta sa anuleze procesul verbal.As vrea sa stiu cum sa trag la raspundere politaiul pentru ca ma pune sa umblu pe drumuri si in situatia de a repara un volvo S60.Va multumesc si va voi tine la curent cu cele intamplate.
buna ziua.am semnat procesul verbal insa cu obiectii.asigurarea nu i-am dat-o persoanei respective.
Mergeam regulamentar pe drum cu prioritate cand deodata apare de pe un drum secundar o masina care intra direct pe banda a doua fara sa-mi acorde prioritate, fara sa opreasca la stop.Soseaua fiind cu zapada, am franat insa nu am putut sa-l evit,am intrat in spatele lui.Politia ma scos vinovat pe mine spunand ca nu am respectat distanta, e banal, daca respectivul a intrat cu 10km/h direct pe banda a doua si eu veneam cu 60km/h, soseua acoperita cu zapada nu am avut nici o sansa sa il evit.Dupa toate cele intamplate m-am ales cu o amenda de 120ron si 3 puncte de penalizare, bineinteles si repararea bmw-ului respectiv pe asigurarea mea.Vreau sa merg in instanta sa mi se faca dreptate.Eu am un volvo S60, in momentul in care am franat si totusi am intrat in masina care "tocmai plecase la drum "direct pe banda 2 de la impactul care sa produs au ramas stopurile pe frani blocate, daca pun contactul se aprind, asta ca o dovada.am martori ca nu mi-a acordat prioritate si inca ceva foarte important la care si politia a dat gres,masina in care am intrat are lovita partea stanga din spate(politaiul care ia dat autorizatie de reparatie a scris ca are si aripa spate stanga infundata ceea ce e in avantajul meu ca daca era sa intru ca nebunul intr-un sofer care circula regulamentar ii loveam tot spatele nu numai stanga iar la mine e lovita partea dreapta din fata, deci soferul respectiv inca nu era incadrat total pe banda 2.defapt totul sa intamplat intr-o intersectie cu un drum secundar perpendicular pe cel principal.Sper sa ma intelegeti si daca puteti sami da-ti cateva sfaturi cum sa procedez pt a mi se face dreptate. stiu ca dureaza mult dar nu ma las pana nu se rezolva.Eu dupa mine cred ca am dreptate si voi reusi, dvs ce parere aveti in astfel de cazuri?