avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am semnat citatia venita pentru sot
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am semnat citatia venita pentru sot

Buna ziua.sotul meu lucreaza in strainatate si a primit o citatie sa se prezinte la un post de politie, in calitate de invinuit.eu nu am vrut sa semnez pentru ca scrie pe citatie "in caz de neprezentare vi se vor aplica sanctiunile...(amenda intre 250/5000lei) sau se va emite mandat de aducere."Politaiul care a adus citatia a spus ca nu e nici o problema daca semnez, amenda se da doar daca il gaseste pe sot acasa si nu vrea sa se prezinte si a insistat sa semnez ca sa nu mai umble pe drumuri, ba mai mult a facut si un proces verbal pe care lam semnat si scria ca ma gasit pe mine acasa, si declar ca sotul lucreaza in strainatate si nu stiu cand vine in tara.asta a fost tot.Oare am incurcat treburile cu ceva pentru ca am semnat?Poate sa dea amenda sotului daca nu se prezinta?
Cel mai recent răspuns: paulcostel , utilizator 12:19, 5 Martie 2011
cf art 179 CPP citarea este legala si sotul dvs trebuie sa se prezinte la politie sub sanctiunea mentionata de lege. Fiind invinuit siutatia este mai serioasa si absenta de la intilnirea cu politia se poate interpreta ca o sustragere de la urmarirea penala.

va recomand sa comunicati in scris faptul ca sotul dvs este plecat, mentionati locatia prezenta, data plecarii, data reintorcerii in tara (daca o stiti) precum si modalitatile de contact (telefon, adresa, etc). este mai bine sa participe la respectiva cercetare decit sa o ignore.

politistul "v-a pacalit" deoarece respingerea citatiei l-ar fi obligat la o munca suplimentara de identificare a locatiei actuale.
sotul lucreaza ca sofer pe tir, chiar nu stiu cand vine in tara, iar ca sa ajunga acuma pe data de 9 martie iar nu se poate , e prea din scurt si am mentionat in procesul verbal ca lucreaza in strainatate, locatia prezenta nu am cum sa o specific deoarece circula in toata europa.miam dat seama ca politaiul ma pacalit ca insista prea mult sa semnez, dar na ...am comiso nu mai am ce face, de alta data voi sti.va multumesc.
mai am o intrebare in legatura cu problema asta.politaiul care a adus citatia mi-a cerut numarul de telefon al sotului.Ce treaba are el cu numarul de telefon?nu l-am dat.
Citarea se poate face si telefonic .
Este firesc ca organul de cercetare penala sa obtine date , informatii si inclusiv nr. de telefon al sotului dvs., pentru ca acesta este cercetat intr-un dosar penal .
Organul de cercetare penala este obligat sa verifice ceea ce dvs. ati afirmat si mai mult decat atat, trebuie sa aduca la cunostinta invinuitului ca este necesar sa se prezinte pentru cercetari., mai ales ca dvs. ati furnizat doar o singura informatie si anume ca acesta lucreaza in strainatate.
Este necesar sa angajati un avocat pentru sotul dvs. si acesta va stii exact cum sa procedeze intr-o astfel de situatie.

Alte discuții în legătură

Te poate judeca in lipsa fara sa iti trimita o instiintare acasa sa te prezinti la tribunal cristipaun cristipaun Te poate judeca in lipsa pentru o fapta de frauda informatica fara sa iti trimita o instiintare acasa sa te prezinti la tribunal sau la politie ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Art.198 c.pr.pen Ana20o9 Ana20o9 Salut!Am si eu o problema voi incepe spunund ca este vorba de prietenul meu care lucreaza ca bodyguard la o firma din Bucuresti.S-a intamplat in urma cu mai ... (vezi toată discuția)
Invitatie/citatie ajunsa tarziu la destinatar Danutz9 Danutz9 In data de 24.07.2009 la in jurul orei 11.00 soacra si cumnatul ua primit, prin intermediul postasului din sat, o invitatie/citatie de la postul de politie ... (vezi toată discuția)