avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters183276

Activitate ContSters183276

Răspuns la discuția Ma predau sau mai astept putin?
Scuze pt absenta.Am sa incerc sa explic desi nu cunosc bine termenii iar in final niste concluzii pe care le-am tras, rugandu-va sa-mi spuneti daca e bine sau rau. Am o singura fapta nu mai multe si spun contopire pt ca nu stiu cum am ajuns sa fiu in acelasi dosar cu mai multe fapte .Totusi presupun ca am ajuns in acel dosar cu mai multi datorita faptului ca cel pe care l-am ajutat eu intr-o fapta mai avea fapte cu mai multe persoane si ca sa-l judece pe el am ajuns sa fac parte si eu de acel dosar desi eu doar am participat la o inselaciune inapoin-d banii pagubitului (mentionez faptul ca atunci cand am aflat de pedeapsa mea am fost obligat si sa inapoiez cei 1000DM desi i-am dat eu si desi este singurul meu moment de participare in fapta )ceea ce ma face sa cred ca omul nu a mai recunoscut ca i sau inapoiat banii . Ulterior am fost arestat si mi sa adus un grup din care sa fiu recunoscut de pagubit.Ce am patit pe urma ma face sa cred ca a fost invatat de cineva ca as fi eu pt ca timpul in care eu am inapoiat banii nu era de ajuns ca acea persoana sa ma recunoasca (trecuse deja 2 saptamani) . La recunoastere, in principiu omul nu ma recunoscut si dadeam sa plecam deja, cand eu mi-am luat geaca de pe un scaun (deci era invatat ca acel cu geaca cutare si eu cum nu o aveam ...) unde o lasasem cand omul nu era inca si in momentul acela sa sucit si a spus ca sunt eu! Total timpul a trecut si eu am plecat afara , sa tot amanat cazul datorita faptului ca am fost mai multi in dosar eu nu am intervenit deloc iar in 2006 am fost instiintat ca am pedeapsa cu inchisoarea de 3 ani ,am facut recurs (nu trebuia dar...) in 2008 este respins recursul si cam atat. Concluziile mele sunt ca ar trebui sa astept sa vad daca intra in vigoare noul cod penal desi nu stiu in ce masura ma va ajuta si atunci sa iau decizii .Din anul 2000 i-mi castig existenta onest chiar am ampliat cunostintele mele si nu imi este frica de inchisoare cat de faptul ca pe urma raman cu cazier si nu ma va mai lua nimeni la munca .Iar acest lucru nu cred ca intereseaza instanta dar pe mine ma afecteaza direct ,pur si simplu ma distruge pe viitor ! Actualmente sunt sofer de autocare vorbesc 3 limbi straine engl.,span., si ital. perfect si imi gasesc de lucru in orice moment daca nu am cazier(in tara) si daca nu imi expira buletinul (aici )! Asa deci in speranta ca noul cod penal va schimba ceva in viata mea ASTEPT ,pana cand nu stiu. Viata in strainatate este grea fara cei dragi si cunoscuti iar eu de dorul si dragul celor de acasa si de locurile mele sunt aproape dispus sa fac si pasi gresiti! Mi dor de tot ce inseamna Romania fie ea chiar si (puscarie). Am sa va tin la curent cu ce am mai patit si va multumesc anticipat tuturor iar cum se apropie sarbatorile va urez Sarbatori Fericite! si La multi ani!In ce ma priveste sper sa ma ajute Dumnezeu ca pana acum ma ajutat desi am avut pe cap astea am o familie frumoasa si un copil sanatos si mare deja (11 ani) .O zi buna in continuare si un AN nou mai bun pt toata lumea!
Hotararea definitiva o socotesc din data comunicarii pedepsei(2007) sau din data respingerii recursului(2008)? Va multumesc anticipat. Si revin la intrebarea initiala :Cat timp as putea face inchisoare daca am un avocat bun si daca pot cere rejudecarea?
Infractiunea s-a comis in anul 1999.Desi eu am fost complice la acesta fapta procurorii au contopit mai multe fapte in acelasi dosar(nu stiu de ce) si fiecare dintre acestia au fost condamnati printre care cel in cauza cu mine a executat deja.In 2006 mi s-a comunicat 3 ani inchisoare am contactat cu un avocat si am facut recurs care a fost respins ca nefondat in 2008. Dupa care am intrebat avocatul de cand se poate calcula prescriptia la care mi-a raspuns dupa o zi ca din mai 2008.Ar trebui sa verific din nou?
Prescriptia incepe din 2008 pina in 2016.Mi dor de tara din 2007 nu am fost acasa,nu mai pot asa.Sunt dispus sa raspund pt ce am facut dar mi-e imposibil mai mult de 6,7 luni.Sotia si copilul aici si mama singura in tara,toti bazanduse pe mine.As avea vreo sansa sa execut doar atat?
In baza art.26 C.pen.rap.la art.215 alin.2 si 3C.pen.pentru comiterea infractiunii de complicitate la inselaciune(pct.6-R) condamna pe inculpatul ...fiul lui....nascut la...in mun....stagiul militar satisfacut,fara ocupatie,necasatorit,fara antecedente penale,domiciliat....(adresa din tara)...la pedeapsa de:-3 ani inchisoare cu art.64 lit.a,b,c C pen. Aceasta comunicare a fost primita in tara de mama in anul 2007. Avocatul meu a depus recurs si a fost respins ca nefondat in 2008. As avea nevoie de un sfat. Eu sunt plecat in Spania din 2000 ,am domiciliul stabil aici din 2002, am un copil si sunt casatorit (nu cum se specifica in comunicare necasatorit),am lucrat ca sofer pana in anul 2011(nu cum e trecut in comunicare fara ocupatie) acum sunt in somaj pana in 2013. Situatia de aici e dificila dupa cum stiti si as vrea sa-mi caut de munca in alta parte inclusiv in tara dar pentru asta trebuie sa i-mi rezolv problema.Intrebarea mea este:Daca ma predau am inteles ca pot cere rejudecarea?Cu un avocat bun pot obtine achitarea mea sau doar o micsorare de pedeapsa avand in vedere 1)Predarea 2)Faptul ca mi-am castigat existenta muncind(pot dovedi) 3)sunt fara antecedente 4)nu am calcat stramb de atunci 5)Complicitatea mea este ca am returnat pagubitului suma de 1000DM dupa ce acesta a fost inselat de un altul. Mentionez ca starea mea financiara permite familiei sa se descurce nu mai mult de 6,7 luni fara mine. Ma predau sau mai raman? Va multumesc anticipat pt rabdare si cer scuze pt timpul care vi l-am luat.O zi buna
Răspuns la discuția noul cod penal
va multumesc mult.sa vad daca am inteles...pana acum se dadea suspendarea executarii pedepsei pana la maxim 2ani,dupa noul cod penal sa marit la 3ani? si deci prin urmare as putea cere dupa 1 oct. sa mi se dea cu suspendare cei 3 ani?(indeplinesc conditiile a,b si c.) Va multumesc inca o data si i-mi cer scuze de deranj!
Discuție noul cod penal
buna tuturor,am 2 probleme va rog, as dori sa ma lamureasca cineva daca se poate. 1.Sunt plecat afara,condamnat la 3 ani cu executare pt inselaciune in tara din mai 2008 este definitiva,dupa noul cod penal cand am prescrierea pedepsei?(nu am antecedente). 2.Valabilitatea buletinului expira in august 2013,pot renova buletinul fara probleme ,sau pot intimpina probleme la consulat in momentul acela? dar daca il dau pierdut acum? Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția important
mii de multumiri domnule consilier,va doresc un an nou plin de impliniri!
Discuție important
in primul rand buna ziua tuturor si sarbatori fericite! sunt plecat afara din 2000,am fost condamnat la 3ani inchisoare pt complicitate la inselaciune definitiv din mai 2008.(art.71,art.64 lit.a,b.cC.pen),nu am antecedente penale.mi-am construit o familie si am un copil de 8ani.muncesc si duc o viata onorabila ,as dori sa ma ajute cineva cu un sfat si anume :noul cod penal ma ajuta cu ceva?poate se micsoreaza timpul de prescriptie?cand intra in vigoare?pina cind trebuie sa stau afara tinind cont de faptul ca pt fiul meu va fi prea tirziu sa se mai adapteze in romania!va multumesc anticipat! si un calduros La Multi Ani!