avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ma predau sau mai astept putin?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ma predau sau mai astept putin?

In baza art.26 C.pen.rap.la art.215 alin.2 si 3C.pen.pentru comiterea infractiunii de complicitate la inselaciune(pct.6-R) condamna pe inculpatul ...fiul lui....nascut la...in mun....stagiul militar satisfacut,fara ocupatie,necasatorit,fara antecedente penale,domiciliat....(adresa din tara)...la pedeapsa de:-3 ani inchisoare cu art.64 lit.a,b,c C pen. Aceasta comunicare a fost primita in tara de mama in anul 2007. Avocatul meu a depus recurs si a fost respins ca nefondat in 2008. As avea nevoie de un sfat. Eu sunt plecat in Spania din 2000 ,am domiciliul stabil aici din 2002, am un copil si sunt casatorit (nu cum se specifica in comunicare necasatorit),am lucrat ca sofer pana in anul 2011(nu cum e trecut in comunicare fara ocupatie) acum sunt in somaj pana in 2013. Situatia de aici e dificila dupa cum stiti si as vrea sa-mi caut de munca in alta parte inclusiv in tara dar pentru asta trebuie sa i-mi rezolv problema.Intrebarea mea este:Daca ma predau am inteles ca pot cere rejudecarea?Cu un avocat bun pot obtine achitarea mea sau doar o micsorare de pedeapsa avand in vedere 1)Predarea 2)Faptul ca mi-am castigat existenta muncind(pot dovedi) 3)sunt fara antecedente 4)nu am calcat stramb de atunci 5)Complicitatea mea este ca am returnat pagubitului suma de 1000DM dupa ce acesta a fost inselat de un altul. Mentionez ca starea mea financiara permite familiei sa se descurce nu mai mult de 6,7 luni fara mine. Ma predau sau mai raman? Va multumesc anticipat pt rabdare si cer scuze pt timpul care vi l-am luat.O zi buna
Cel mai recent răspuns: ContSters183276 , utilizator 17:52, 20 Noiembrie 2012
Hmm, ratiunea imi spune ca ar trebui sa nu va predati, constiinta imi spune ca ar trebui sa va predati.

Nimeni nu poate sa va raspunda la aceasta intrebare, doar dvs. puteti.

Eu va pot spune doar ca in cazul dvs. prescriptia intervine la 8 ani si incepe sa curga de la data savarsirii infractiunii.

Prescriptia incepe din 2008 pina in 2016.Mi dor de tara din 2007 nu am fost acasa,nu mai pot asa.Sunt dispus sa raspund pt ce am facut dar mi-e imposibil mai mult de 6,7 luni.Sotia si copilul aici si mama singura in tara,toti bazanduse pe mine.As avea vreo sansa sa execut doar atat?
Pai stati, nu ati inteles.

Cand ati comis infractiunea? Daca vorbiti de DM (presupun ca va referiti la mărci germane), atunci e vorba de o infractiune ante-2000
Intr-adevar teremnul de prescriptie este de 8 ani, dar curge de la data ramanerii definitive a hotararii, deci presciptia opereaza in 2016.

ART. 126
Termenele de prescripţie a executării pedepsei
Termenele de prescripţie a executării pedepsei sunt:
a) 20 de ani, când pedeapsa care urmează a fi executată este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea mai mare de 15 ani;
b) 5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată, dar nu mai mult de 15 ani, în cazul celorlalte pedepse cu închisoarea;
c) 3 ani, în cazul când pedeapsa este amenda.
Termenul de prescripţie a executării sancţiunilor cu caracter administrativ prevăzute în art. 18^1 şi în art. 91 este de un an.
Termenele arătate în alin. 1 se socotesc de la data când hotărârea de condamnare a rămas definitivă, iar cele arătate în alin. 2 curg de la rămânerea definitivă a hotărârii sau, după caz, de la data când poate fi pusă în executare, potrivit legii, ordonanţa prin care s-a aplicat sancţiunea.
Infractiunea s-a comis in anul 1999.Desi eu am fost complice la acesta fapta procurorii au contopit mai multe fapte in acelasi dosar(nu stiu de ce) si fiecare dintre acestia au fost condamnati printre care cel in cauza cu mine a executat deja.In 2006 mi s-a comunicat 3 ani inchisoare am contactat cu un avocat si am facut recurs care a fost respins ca nefondat in 2008. Dupa care am intrebat avocatul de cand se poate calcula prescriptia la care mi-a raspuns dupa o zi ca din mai 2008.Ar trebui sa verific din nou?

Alte discuții în legătură

Cand se prescrie executarea pedepsei ? ContSters301697 ContSters301697 Buna ziua in primul rand .As dori un raspuns cat mai apropiat problemei pe care o am : Am fost desinteresat de problema mea si am fost condamnat in lipsa ( ... (vezi toată discuția)
Pot obtine o suspendare ? ContSters262966 ContSters262966 am un dosar bagat in tribunal din luna mai, pentru un furt de fier vechi cu o paguba de 500 de lei ,am fost impreuna cu alt baiat , eu acum nu sunt in tara ... (vezi toată discuția)
In cat timp se prescrie o pedeapsa cu inchisoarea? Maria270 Maria270 Buna ziua, As dori sa stiu in cat timp se prescrie o pedeapsa finală de 4 ani închisoare şi 2 ani pedeapsă complementară? Momentan nu ma aflu in ... (vezi toată discuția)