avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate valentinnicoleta

Activitate valentinnicoleta

Răspuns la discuția Asociatie de proprietari
Multumesc de raspuns! Asta am spus si eu dar ......conducerea Asociatiei nu este de acord cu acest lucru!!!

Rog confirmare pentru baza legala.

Baza legala:HG 1588/2007 Norme aplicare legea 230 2007 SECTIUNEA a 4-a , Art 43

Multumesc,
Sunt membrul unei asociatii de proprietari, nou infiintata. Doresc sa stiu
> cum se repartizeaza cheltuielile de constituire al unei asociatii de
> proprietari ( dupa numar de persoane sau cota parte indiviza) .
>
> Care este cadrul legal in baza caruia se realizeaza aceasta repartizare?
Buna ziua,

Buna ziua,

In data de 19.07.2011 am incheiat un contract de prestari servicii cu o firma.
In baza acestui contract, societatea se angajeaza sa efectueze o lucrare de proiectare si executie a unei instalatii de utilizare gaze naturale.
In perioada de 19.07.2011 -18.01.2012 am contactat societatea in vederea obtinerii de informatii cu privire la desfasurarea contractului. Reprezentantul companiei [Editat - fara nume de persoane fizice sau juridice in forum, multumesc pentru intelegere] in data de 29.08.2011 ne-a informat ( in urma apelului telefonic efectuat de beneficiar) ca Distrigaz Sud a dat acordul pentru acces. Dumneaei ne-a precizat ca in maxim 30 zile urmeaza sa ne contacteze pentru stalibilirea unei date la care sa se efectueze lucrarea. Dupa acest termen am revenit cu telefon pentru a cere informatii despre contract; am discutat cu un alt reprezentant nici atunci informatiile nu au fost concrete.
Pe data de 18.01.2012 am contactat Distrigaz Sud sa ne interesam de situatia contractului si am fost informati ca, dosarul a fost depus pe data de 12.01.2012.
Dat fiind faptul ca, termenele contractului sunt depasite consideram ca s-a ajuns intr-o situatie de litigiu.

Va rugam opinie!
Răspuns la discuția acordare al 13lea salariu
Buna ziua,

Multumesc pentru raspunsul acordat.

Ma puteti indruma in privinta demersurilor pe care trebuie sa le fac pentru recuperarea acestui salariu?
Buna ziua,

Va solicit sprijin in urmatoarea problema:
-sunt angajat cu CTR de munca pe perioada nedeterminata in cadrul unei institutii bancare;
-conform normelor si deciziilor interne din cadrul unitatii in care lucrez, angajatorul poat acorda al 13 lea salariu;
- in acest an s-a acordat cel de-al 13 lea salariu;
-eu am intrat in concediu de crestere copil incepand cu data de 10.11.2010.
-va rog sa imi precizati daca exista din punct de vedere legislativ angajatorul are voie sa imi acorde acest salariu;
-mentionez ca in ROI-ul pe care l-am semnat se precizeaza:
"
AL 13-LEA SALARIU
In baza deciziei Comitetului Executiv banca poate acorda salariatilor proprii, in luna decembrie, al 13-lea salariu.
Acordarea se face in urmatoarele conditii:
- noi angajati, inainte de 30 septembrie, suma se calculeaza pro-rata;
- noi angajati, dupa data de 30 septembrie, suma nu se mai acorda;
- care se reintorc inainte de data de 30 septembrie din concediul de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani suma se calculeaza pro-rata;
- care se reintorc dupa data de 30 septembrie din concediul de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani suma nu se mai acorda;
- care au parasit Banca in timpul anului sau si-au exprimat intentia de a parasi Banca suma nu se mai acorda
.'

Din pacate angajatorul spune ca nu pot beneficia de acest drept.

Care este opinia din punct de vedere juridic?

Multumesc,

Nicoleta Tracicaru