avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordare al 13lea salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordare al 13lea salariu

Buna ziua,

Va solicit sprijin in urmatoarea problema:
-sunt angajat cu CTR de munca pe perioada nedeterminata in cadrul unei institutii bancare;
-conform normelor si deciziilor interne din cadrul unitatii in care lucrez, angajatorul poat acorda al 13 lea salariu;
- in acest an s-a acordat cel de-al 13 lea salariu;
-eu am intrat in concediu de crestere copil incepand cu data de 10.11.2010.
-va rog sa imi precizati daca exista din punct de vedere legislativ angajatorul are voie sa imi acorde acest salariu;
-mentionez ca in ROI-ul pe care l-am semnat se precizeaza:
"
AL 13-LEA SALARIU
In baza deciziei Comitetului Executiv banca poate acorda salariatilor proprii, in luna decembrie, al 13-lea salariu.
Acordarea se face in urmatoarele conditii:
- noi angajati, inainte de 30 septembrie, suma se calculeaza pro-rata;
- noi angajati, dupa data de 30 septembrie, suma nu se mai acorda;
- care se reintorc inainte de data de 30 septembrie din concediul de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani suma se calculeaza pro-rata;
- care se reintorc dupa data de 30 septembrie din concediul de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani suma nu se mai acorda;
- care au parasit Banca in timpul anului sau si-au exprimat intentia de a parasi Banca suma nu se mai acorda
.'

Din pacate angajatorul spune ca nu pot beneficia de acest drept.

Care este opinia din punct de vedere juridic?

Multumesc,

Nicoleta Tracicaru

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 29 Decembrie 2010
Puteti beneficia de acest salariu, dvs. nu ati parasit banca, sunteti salariata bancii cu contractul de munca suspendat. Nu exista nici o prevedere prin care acest drept sa nu va fie acordat.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspunsul acordat.

Ma puteti indruma in privinta demersurilor pe care trebuie sa le fac pentru recuperarea acestui salariu?
Depuneti o cerere in scris la angajator in vederea acordarii acestui salariu ... in caz de refuz, va puteti adresa instantei de judecata (Tribunalul judetean in a carui raza aveti domiciliu . Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al 13 lea salariu maryapop maryapop Exista vreo lege privind acordarea celui de-al 13 lea salariu? Sunt angajata de 3 ani la o companie, pe data de 30 noiembrie mi-am anuntat, pe cale verbala, ... (vezi toată discuția)
Al 13 salariu ionita nicolae george ionita nicolae george am lucrat la o firma din data de 04-09-2008 pana pe data de 17-09-2009.la sfarsitul alnului 2008 mi-sa calculat al 13 salariu pe lunele lucrate.anul acesta am ... (vezi toată discuția)
Acordarea celui de al 13-lea salariu cjalice cjalice Buna ziua! As vrea sa cunosc exact cum se acorda al 13 lea salariu , in ce baza si daca intra in calcul si perioada in care angajata s-a aflat in cele 126 de ... (vezi toată discuția)