avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Al 13 lea salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Al 13 lea salariu

Exista vreo lege privind acordarea celui de-al 13 lea salariu?
Sunt angajata de 3 ani la o companie, pe data de 30 noiembrie mi-am anuntat, pe cale verbala, plecarea la o alta firma (nu am depus o demisie scrisa), am convenit cu angajatorul ca voi pleca cu acordul ambelor parti incepand cu data de 11 decembrie; pe data de 5 decembrie (data cand se iau salariile in firma noastra), fiecare dintre angajatiii firmei a primit al 13 lea salariu, mai putin eu, pe motiv ca sunt in lichidare. Cum puteam sa fiu in lichidare, daca eu nu am depus, subliniez, o demisie scrisa, deci eram in continuare angajat al acestei companii?
In codul muncii am gasit urmatoarele:
"Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele." In plus, in contractul individual de munca mai scrie, la drepturile salariatului, ca acesta are "dreptul la egalitate de sanse si tratament".
Ma poate lamuri cineva? Se mai poate, oare, face ceva?
Cel mai recent răspuns: alexxmit , utilizator 13:53, 17 Ianuarie 2011
Daca lucrezi la o firma nonbugetara regulile se fac intern, deci e la latitudinea conducerii cum se acorda "premierea". Acesti bani primiti la sfarsit de an se acorda pe baza contractului colectiv de munca la nivel de unitate si nu figureaza ca "al 13 salariu"
ci prima anuala sau alta denumire generica asa ca nu intra sub incidenta niciunei legi. Ar trebui sa afli care sunt criteriile de acordare, pt ca daca ele sunt generale ca un drept ce se cuvine tuturor angajatilor in activitate la o anumita data, ar trebui sa iei si tu. Oricum nu-i obliga nimeni.. pot spune ca tu nu meriti pt ca vrei sa parasesti firma. Sunt firme care acorda si aceasta 'premiere" si celor care au plecat din firma dar au lucrat in anul respectiv.
Am si eu o intrebare. Personalul contractual din institutiile publice primeste al 13 lea salariu? Exista vreo lege care reglementeaza acest lucru?
Da, personalul contractual din institutiile bugetare primeste al 13 salariu. Al 13 salariu este reglementat de legea bugetului de stat.
eu sunt angajata pe legea 76/2002 ca absolvent si in martie fac un an. Iar contabilul nu vrea sa imi dea al 13 lea salariu. A zis sa ii arat legea unde scrie k trebuie sa imi dea.
dar se va primi anul acesta sau se va da la anu?
noi daca nu platim impozite la stat ni se adauga majorari ei ca nu platesc la timp ce se intampla?

Alte discuții în legătură

Acordarea celui de al 13-lea salariu cjalice cjalice Buna ziua! As vrea sa cunosc exact cum se acorda al 13 lea salariu , in ce baza si daca intra in calcul si perioada in care angajata s-a aflat in cele 126 de ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale dupã demisie. auraș auraș Pînă pe 8 decembrie 2008 am lucrat pe postul de guard în aparatul contractual al unei primării.Tot ce aș dorii să știu este dacă am dreptul la ... (vezi toată discuția)