avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale dupã demisie.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale dupã demisie.

Pînă pe 8 decembrie 2008 am lucrat pe postul de guard în aparatul contractual al unei primării.Tot ce aș dorii să știu este dacă am dreptul la tichetele cadou ce s-au dat după la cîteva zile după ce mi-am dat demisia și la al 13 lea salar ce s-a acordat zilele trecute.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:32, 7 Februarie 2009
#-o Din punctul meu de vedere ambele bonificatii s-au acordat personalului activ al institutiri si deci dvs nu ati mai putea beneficia de ele.
Dar exista acum 2 ani o lege care prevedea acordarea celui de-al 13 salari tuturor celor care au lucrat pe parcursul anului în acea unitate.Sunt foarte sigură de asta deoarece am avut un coleg care a demisionat în august și totuși în decembrie și-a ridicat al 13 lea salar.
Plata premiului anual aferent anului 2008 pentru personalul din institutiile publice, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv pentru personalul aferent activitatilor de pe langa unele institutii publice finantate integral din venituri proprii, se efectueaza din prevederile bugetare pe anul 2009, incepand cu luna ianuarie 2009.
Prin urmare, cel de-al 13-lea salariu se acorda tuturor celor care au lucrat in institutiile bugetare. Pentru neplata celui de-al 13-lea salariu , va puteti adresa instantei de judecata.
Daca v-ati dat demisia la inceputul lunii decembrie nu mai aveti dreptul la tichetele cadou, insa trebuie sa vi se dea cel de-al 13-lea salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al 13 lea salariu nedreptate nedreptate Rog respectuos sa ne comunicati cand se acorda al 13 salariu pentru unitatile penitenciare ? D-l Boc ne spune mereu ca nu s-a aprobat bugetul, dar salariul ... (vezi toată discuția)
Al 13-lea salariu CRISDIDA CRISDIDA stie cineva sa-mi spuna care este temeiul legal potrivit caruia se calculeaza al 13-lea salariu pentru angajatii bugetari? (vezi toată discuția)
Al 13 lea salariu maryapop maryapop Exista vreo lege privind acordarea celui de-al 13 lea salariu? Sunt angajata de 3 ani la o companie, pe data de 30 noiembrie mi-am anuntat, pe cale verbala, ... (vezi toată discuția)