avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Activitate iuliy

Activitate iuliy

Itm nu are nici o putere. Poare corpul de control. Dar nu știu dacă pot face o sesizare și unde.

Cornel Vasile a scris:

Nu are cum sa va oblige la asa ceva. Daca exista o astfel de situatie, atunci se poate sesiza ITM-ul.



Cornel Vasile a scris:

Nu exista niciun text de lege care sa clarifice situatia descris.

Pana pe data de 18 aug , inclusiv, veti fi pontat prezent, iar din 19 in CO pana pe 30 inclusiv.

Daca vreti sastiti cum cadeti de serviciu pe data de 01.09, atunci se face un calcul simplu matematic.

Daca nu exista text de lege în aceasta privință, înseamnă că angajatorul te poate obliga sa lucrezi 176 ore+concediu de odihnă în aceiași luna fără sa ai nici măcar o ora suplimentară
Bună ziua. La un program de lucru în ture (24/48) cum se calculează orele lucrate în luna în care beneficiezi și de concediu de odihnă. Ex. Luna august are tnl 176 ore. Concediu de odihna începe de pe 19 pana pe 30.
Câte ore mai trebuiesc lucrate pt a se face tnl.?ce lege/art clarifica acest aspect?. Mulțumesc
Probabil nu m-am făcut înțeles de la început. Încerc cu un exemplu. Luna iulie. Lucru în ture de 24/48. Sunt 10 ture in lună. 5 ture in concediu și 5 lucrez. 6x24=144. ore La care se adaugă orele de Co câte 8 pe fiecare zi lucrătoare 10zile x8=80 ore. 144+80=224 ore. Lună iulie are norma de lucru de 176 ore. De la 176 la 224 adică 48 ore nu sunt suplimentare?
Spune-ți că în luna in care am concediu de odihnă trebuie sa efectuez și norma de lucru integral
Mulțumesc. Am înțeles. Primesc bani pe concediu efectuat + ore lucrate până la efectuarea normei de ore pe lună respectivă și restul orelor le trec la pierderi deoarece nu se plătește nimic peste norma medie de 40 ore pe săptămână
Are legătură. Exemplu. Din 176 ore norma de lucru 76 sunt in concediu și 100 lucrez. Ce depășește de aceasta sută nu sunt ore suplimentare?
Am înțeles. Dar se face norma de lucru? Sau trebuiesc efectuate ore suplimentare pentru a se face norma de lucru?
(. La stabilirea perioadelor de referinta prevazute la alin. (2)-(4) nu se iau in calcul durata concediului de odihna anual). Un exemplu de calcul va rog referitor la art. mai sus menționat. Exemplu. In luna iulie am concediu de odihna in perioada 1-13. Norma de lucru este 176 ore . Mi se spune că datorită concediului nu-mi fac norma de lucru conform articolului menționat.
Buna ziua. Am inchiriat apartamentul cu contract de inchiriere inregistrat la anaf. Am facut toate actele conform legilor. Dupa doua luni a plecat chiriasul si am facut rezilierea pe care am si inregistrato la finante. Dupa vreo 8 luni m.am dus sa platesc impozitul pe venit din chirii si acestia nu imi operase reziliere contractului. Pana la urma au gasit reziliere si cerendusi scuze ca a uitat sa opere in calculator. Mi sa facut un nou calcul pe perioada inchiriata si am platit integral in acel moment. Surpriza vine dupa un an jumatate cu o poprire ca nu am platit imp pe acel venit. Ce trebuie sa fac acum?