Va multumesc pentru raspuns.
Cardul il utilizez pentru plata combustibilului (1-2 plinuri / luna), pentru plata altor consumabile (lichid parbriz de exemplu: 1-2 / an) si pentru plata facturilor reiesite din service-ul planificat al masinii (cam o revizie / an).
Inteleg deci ca ar trebui facuta foaie de parcurs si pe langa foaia de parcurs trebuiesc facute ordine de deplasare la vizitele la clienti? Ce se intampla pentru utilizarea in interes personal? In momentul de fata facem foaie de parcurs pe care scriem "autoturism utilizat in interes de firma si in interes personal".
Faptul ca un asociat (care nu este majoritar) utilizeaza un bun al firmei, implica vreo problema sau ilegalitate?
Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt asociat cu 20% intr-o firma alaturi de alt asociat (asociatul majoritar care este si administrator detine o cota de 80%).
Societatea comerciala are in momentul de fata 3 angajati (inclusiv asociatul majoritar), iar eu nu sunt angajat in aceasta societate.
Contul firmei poate fi accesat prin intermediul a doua carduri (al meu respectiv al asociatului majoritar).
Detinem 2 autoturisme in proprietatea firmei, dintre care unul il utilizez eu. Pentru acest autoturism, am solicitat deducerea a 50% din cheltuieli (utilizand autoturismul atat in interes de firma cat si personal). Este vreo problema legala in acest caz? Pentru autoturismul pe care il utilizez eu, toate facturile si bonurile sunt platite utilizand unul dintre cele doua carduri.
Nu am gasit in lege o astfel de situatie, in afara faptului ca daca se utilizeaza un autoturism pentru interes personal, nu este nevoie de foaie de parcurs iar cheltuielile deduse vor fi de 50%. Sunt discutii pe tema utilizarii autoturismului de catre un angajat, insa eu sunt doar asociat, nu si angajat al societatii.
Exista in lege o astfel de prevedere? Trrebuie depuse sau pregatite documente justificative in cazul unui control?
Ma intereseaza infiintarea unei societati comerciale mixte - SRL.
Societatea mixta va fi romano-chineza.
In acest sens as vrea sa stiu:
1) o succesiune a pasilor ce trebuie facuti
2) daca exista un format tipizat al contractului de societate mixta
3) daca pot gasi pe cineva dispus sa-mi verifice juridic documentatia ce trebuie intocmita inainte de declansarea actiunii de infiintare.
Multumesc anticipat si astept raspunsurile voastre
Imi pare rau sa aud asta. Eu am reusit sa recuperez masina, pana la urma a fost ok. Va urez succes, faceti-va dreptate ca avem legi in Romania, problema este ca nu suntem in stare sa le aplicam si sa ne cerem drepturile cum trebuie. In loc ca tinerii sa invete in scoala/liceu chestii banale legate de drepturile lor, ei fac muzica, religie, desen si materii optionale. Asa treptat treptat constatam ca suntem condusi de catre nimeni si suntem captivii propriilor ganduri. Mult succes va urez dle Soriniulian si apelati la instanta (sau la OPC daca intra in atributiile lor) daca nu se rezolva.
Deci sa inteleg ca este vorba de daune morale si pot dovedi cu perioada de asteptare a reparatiei ? Si acele daune sa le plateasca cine anume ? Compania care trebuie sa plateasca reparatiile prin RCA ?
Sa va povestesc situatia mea: acum o saptamana, in parcare a intrat o persoana in mine... vina fiind a lui. Am incheiat amiabil o declaratie din care rezulta nevinovatia mea si vina persoanei respective. Ok, am fost apoi la Ardaf, am obtinut documentele necesare pentru intrarea masinii in service si am dus masina la service. La service au comandat piese, au venit dupa o saptamana (piese gen o aripa, un borcan pentru servodirectie... sa nu va ganditi la altceva, piese care in mod normal nu au de ce sa lipseasca dintr-un service autorizat in reteaua dacia-renault-nissan), au desfacut dupa masina si au constatat ca de fapt mai trebuie schimbat inca ceva si facuta iarasi o comanda. Ce sa mai, inca o saptamana de asteptare si pentru aceste piese. Bun, ei repara masina, trimit la firma de asigurari nota de plata si eu pot ridica masina abia ce firma de la RCA-ul persoanei care m-a pocnit (Ardaf adica) isi dau avizul de plata.
Bun, toate astea undeva la 2-3 saptamani cred daca nu mai bine. In plus, inainte sa intre masina in reparatii am fost pus sa semnez ca sunt de acord sa nu iau masina pana nu se da avizul acela de plata. Observarea mea este una simpla: avand in vedere ca in aceasta perioada nu beneficiez de o masina, avand in vedere ca nu sunt eu vinovat si ca trebuie sa suport procedurile impuse de firmele de asigurari, nu pot cere o despagubire referitoare la acest aspect ? Mi se pare absurd ca o reparatie ce se poate face in o zi doua sa dureze atat, si sa astept dupa validarea de niste fonduri pentru o situatie cu care eu nu am nicio treaba. E ca si cum as fi privat de un drept care imi este blocat cateva zile datorita unor proceduri mai mult sau mai putin logice, nefiindu-mi oferita o alta masina in schimb. Mai ales ca RCA-ul este obligatoriu. Daca pot cere o astfel de despagubire, cum pot face asta ? Care ar cam fi suma pe care o pot cere ca si despagubire si cui o pot cere ?
Va multumesc anticipat si felicitari pentru forum. Imi cer scuze s-a mai discutat aceasta problema pana acum si nu am identificat-o eu.