Buna ziua! Am urmat cursurile Facultatii de drept, pe care le-am absolvit cu Diploma de licenta. Am fost admis initial la cursuri cu frecventa redusa (FR), unde durata normala a studiilor este de 5 ani si am absolvit primii 3 ani la aceasta forma de invatamant. Ulterior, la sfarsitul anului 3 de studii, in conditiile legii existente la acel moment, am dat din nou examen de admitere la zi, fiind declarat admis si inscris in anul 3 (cursuri zi). Durata normala a studiilor este de 4 ani, astfel cum apare inscris si pe Diploma de licenta. De asemenea, pe Foaia matricola apar consemnate, la Situatia scolara pe semestre promovate, doar 8 semestre (tabele cu note si materii), din care 4 corespunzatoare primilor doi ani absolviti la frecventa redusa si 4 corespunzatoare ultimilor doi ani absolviti la zi. Anul intermediar nu apare consemnat in situatia scolara, fiind o pauza de un an intre semestrul 4 si semestrul 5, dar in fapt, cum am precizat anterior, nu am intrerupt studiile. La sfarsit, tot pe foaia matricola, sunt consemnate datele pe care vi le-am expus anterior, referitoare la anii de studii absolviti, felul cursurilor urmate, admiterea si inscrierea la zi, anii urmati la forma de invatamant zi, precum si durata normala a invatamantului la zi. In mod evident, avand in vedere formularea din Legea 263/2010, perioada in care am urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar ar trebui sa constituie stagiu de cotizare. Din experienta dumneavoastra, avand in vedere modul in care am urmat cursurile initial, credeti ca e posibil ca aceasta perioada sa nu fie considerata, total sau partial, stagiu de cotizare? Ma intereseaza, daca aveti informatii, cum este tratata in practica caselor de pensii o astfel de situatie ori a instantelor, in cazul unor litigii. Va multumesc!
Dar eu nu vorbesc de cumul de functii. Vorbesc de doua persoane juridice diferite. Cumulul de functii este la acelasi angajator: in mod normal, prin anexa la fisa postului, se stabilesc atributiile noi si se stabileste, prin anexa la CIM (sau similar) si sporul salarial cuvenit.
Este evident ca vorbesc de un abuz, in sensul desemnarii unui angajat sa presteze o munca neremunerata la un alt angajator, concomitent cu activitatea specifica locului de munca de baza.
Eu nu ma refer la ce spune legea, respectiv legea salarizarii; intrebarea mea vine in contextul in care orice munca prestata trebuie remunerata! Ca e prestata legal sau nu, asta e alta problema!
Buna ziua! Un consilier juridic numit in functie la o institutie publica este desemnat, prin ordin scris, de ordonatorul de credite ierarhic superior si împuternicit in conditiile legii, sa asigure asistenta juridica, apararea intereselor si reprezentarea unei alte persoane juridice, subordonata deasemenea ordonatorului principal de credite. Practic, consilierul juridic presteaza doua norme de munca la doua entitati cu personalitate juridica distincte. In aceste conditii, consilierul juridic este indreptatit la plata drepturilor salariale pentru munca prestata in folosul celei de a doua persoane juridice? Precizez ca acesta este asimilat functionarilor publici si nu este angajat cu contact de munca!
buna ziua.
sunt in concediu de maternitate din anul 2009, luna martie, pana in data de 14.01.2011. in data de 27.12.2010 am nascut al doilea copil si, cf legii, va trebui sa intru in concediul postnatal obligatoriu de 42 de zile. in luna aprilie 2009, firma la care am lucrat si-a incetat activitatea. va rog sa imi spuneti cine si unde trebuie sa depuna actele pentru a beneficia de plata concediului postnatal. totodata, de cand beneficiez de acest concediu postnatal, dupa data de 14.01.2011 sau din data de 27.12.2010. indemnizatia de maternitate mi se calcula dupa OUG158/2005 sau dupa OUG 111/2010?
multumesc si un An nou fericit!!!
revin. cred ca am gasit un raspuns la problema mea, postat de dumneavoastra:
"Data post: Luni, 20 Decembrie 2010, 16:18
1. In cazul dvs. nu mai aveti nevoie de concediu de maternitate (sarcina si lauzie) deoarece sunteti in CCC.
2. Imediat dupa nasterea celui de al doilea copil faceti o cerere catre angajator (anexati o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil) si solicitati prelungirea suspendarii CIM pana ce al doilea copil implineste 2 ani.
3. La fel procedati si la Primarie pentru prelungirea CCC si a indemnizatiei aferente.
4. Adica veti trece din CCC1 in CCC2 fara a mai beneficia de concediu de maternitate."
In acest caz, va rog sa ma lamuriti in urmatoarele aspecte:
1. "Imediat dupa nasterea celui de al doilea copil faceti o cerere catre angajator (anexati o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil) si solicitati prelungirea suspendarii CIM pana ce al doilea copil implineste 2 ani" - Acest demers nu mai este necesar, deoarece firma si-a incetat activitatea?! Din cate am inteles de la contabila, firma nu se poate dizolva pana cand nu termin CCC.
2. "La fel procedati si la Primarie pentru prelungirea CCC si a indemnizatiei aferente. Adica veti trece din CCC1 in CCC2 fara a mai beneficia de concediu de maternitate." - Care este baza legala in virtutea careia pot cere acest lucru. Mentionez ca cea ce sustineti dumneavoastra mi-a explicat si mie o doamna de la primarie (unde se primesc dosarele pentru alocatia de stat pentru copii), dar cand sotul a fost la agentia pentru prestatii sociale sa depuna certificatul de nastere al celui de al doilea copil, in vederea prelungirii CCC1 cu CCC2, cei de acolo nu stiau cum se procedeaza sigur si au spus sa revenim dupa 42 de zile pt ca ei stiu ca trebuie sa intru in concediul postnatal.
Cu stima pentru ceea ce faceti pentru noi, va doresc numai bine