Buna ziua!! Am fost in somaj iar apoi am intrat in CCC si acum ca mi s-a terminat as dorii sa-mi reiau inapoi somajul si m-ar interesa ce acte trebuie sa iau de la ANPS pentru ami baga actele de somaj va multumesc
Buna ziua!!!Eu am lucrat la o firma cu contract pe durata dererminata am ramas insarcinata si nu au mai vrut sa-mi prelungeasca contractul asa ca am intrat in somaj si dupaia in CCC.Fetita mea implineste 2 ani pe 9 aprilie 2015 intrebarea mea este cat dureaza CCC pana in aprilie sau pana in martie? Sotul meu lucreaza la o firma cu contract de comision si nu doreste sa-si ia acea luna din CCC.Eu vreau la terminarea CCC sa-mi depun actele pt ca mai am din somaj vreo 2 luni asa ca nu stiu cand sa ma prezint sa depun actele in martie sau in aprilie cand face fetita 2 ani.Este obligatoriu ca sotul sa-si ia accea luna din CCC ? Va multumesc
Am lucrat 2 ani consecutiv la o firma avand un salariu de baza de 1200 de lei din 1.10.2012 ma aflu in somaj deoarece am avut contract pe durata determinata iar angajatorul a decis sa nu-mi mai prelungeasca.Somajul pe care il iau acum este de 410 lei.Sant insarcinata in luna a 7 a si vreau sa intru in concediu de maternitate .Cati bani o sa iau pentru acel concediu pe luna?O sa primesc banii tot prin posta ca si somajul? Va multumesc.
Am doi ani neintrerupti pe cartea de munca iar de luna aceasta nu mi s-a mai prelungit contractul de munca si am intrat in somaj pentru 6 luni.Sunt insarcinata in 11 saptamani somajul mi se termina la sfarsitul lui martie iar eu nasc la sfarsitul lui aprilie.Medicul mi-a zis ca poate sa imi dea concediu de maternitate incepand cu data de 17 febroarie .Cum m-a sfatuiti sa fac? Sa-mi iau concediu medical de pe acum sa fiu eu sigura ca mi se prelungeste somajul sau sa astept pana in febroarie?Am inteles ca concediu medical nu se plateste iar concediu de maternitate se plateste este adevarat?
Sant insarcinata in saptamana a 10-a si angajatorul tocmai ma anuntat ca nu o sa-mi prelungeasca contractul de munca incheiat pe perioada determinata asa ca am dreptul la 6 luni de somaj pt ca am pana in 5 ani pe catea de munca .Data probabila a nasterii este 20 aprilie iar mie mi se termina somajul in martie de accea m-am gandit sa-mi prelungesc somajul cu concediu medical sau concediu de matermnitata.Intrebarile mele sunt:Unde duc aceste concedii medicale?si Cat este indemnizatia pentru cresterea copilului daca eu in ultimele 6 luni ma aflu in somaj+medical sau concediu de maternitate.Iau macar 600 de RON+alocatia 200?
Mie imi expira contractul pe 30.09.2012 iar adeverinta pentru somaj mi-o da dupa data de 10.10.2012 ma afecteaza cu ceva daca vreau sa intru din somaj in concediu pentru cresterea copilului?Am dreptul doar la 6 luni de somaj ca am pana in 5 ani pe cartea de munca si am lucrat doi ani neintrerupt.
Buna ziua ! Tocmai am aflat ca sunt insacinata o mare veste pt mine pentru ca imi doresc foarte mult un copil.Problema este urmatoarea:am contract pe durata determinata pana la sfarsitul lunii viitoare(30 septembrie)la o firma unde am lucrat 2 ani neintrerupt si am fost angajata tot din somaj .Inrebarile mele sunt?
1.Cate luni am dreptul la somaj daca am pana in 5 ani pe cartea de munca?in cazul in care in urma cu 2 ani am mai primit 4 luni de somaj din 6 ca am fost angajata din nou la aceas firma.
2.In cazul in care o sa fiu data in somaj(ceea ce e foarte posibil) si am dreptul la 6 luni data probabila a nasterii fiind 20 aprilie mie terminadu-se somajul in martie mai pot beneficia de CCC? Pot lua concediu prenatal in somaj?Am auzit ca din luna a 7a poti intra in concediu postnatal si pe durata asta se suspenda somajul
Astept raspunsuri si va multumesc
firma unde lucrez si acum mi-a facut un contract pe perioada determinata pe 4 luni asta insemnand din febroarie-mai 2010dupa incetarea contractului am stat in somaj 4 luni pentru ca eu am mai lucrat anterior.In octombrie am fost chemata din nou la munca facandu-mi tot contract pe durata determinata pe 3 luni asta insemnand pana la sfarsitul anului,contractul acesta prelungindu-de acum pana la sfarsitul anului 2011.Intrebarea mea este:Daca raman insarcinata(dorindu-mi foarte mult un copil ) pot beneficia de concediu pentru cresterea copilului?