avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate canarul2010

Activitate canarul2010

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire, daca ma poate cineva sfatui in cunostinta de cauza.
In urma unui accident usor (o tamponare usoara, cu spatele, la iesirea din parcare trecand printr-un unghi mort), cel ce a produs accidentul a dorit sa se mearga la politie pentru a declara accidentul, in timp ce soferul masinii accidentate nu!!! Aceasta a insistat pe intelegere amiabila deoarece el avea probleme cu masina (nu are documente pe ea), dar fiind weekend firmele de asigurari nu lucreaza si deci vor trece cele 24 ore in care trebuia incheata intelegere amiabila.
Intrebarea mea este ce i se poate intampla soferului vinovat de accident, daca intre timp soferul celalalt se razgandeste, desi a primit deja copia asigurarii masinii de la soferul vinovat de tamponare si merge el la politie si declara accidentul. Precizez ca exista martori ca el nu a dorit deplasarea la politie si a insistat pe intelegere amiabila.
Va multumesc anticipat!
Da, a vorba de art. 14, prin care se amana aplicarea legii privind salarizarea, cu 7 luni (momentan!). E posibil ca pe 1 sept. sa ne trezim cu un alt OM care sa amane iar aplicarea legii...ca doar traim in Romania, tara unde guverneaza haosul...X-(Exista antecedente...destule! Suntem umiliti, am ajuns bataia lor de joc!!!!

Mi-ar prinde bine un sfat autorizat, concret, ce actiune se poate intreprinde in acest sens pentru a fi anulat acel ordin aberant!

Pentru ce se mai dau legi in aceasta tara, daca ele nu se respecta, nu se aplica, doar se amana, se modifica...?????#-o

E normal sa fie valabil un ORDIN de ministru cu note tranzitorii privitoare la NOUA LEN decat legea in sine???
Legea este in vigoare de ieri,9.02.2011, la 30 zile de la publicarea in monitorul oficial, iar dumnealui emite ORDIN (OMECTS 3753/9.02.2011)in aceeasi data cu masuri tranzitorii si pentru articole neprevazute a suferii vreo modificare( in lege este specificat pentru ce art. vor aparea masuri tranzitorii).Este legal ce a facut dumnealui??!!!X-(X-(

X-(X-(
Răspuns la discuția imobiliare-succesiune
Din cate stiu, unchiului i s-a lasat una din case prin contract de vanzare-cumparare, restul nu...Sunt insa 4 frati...(1 baiat+3 fete).El nu mai vrea altceva din mostenire...
Dar pentru a intra in posesia pamantului mostenit, care sunt demersurile ce trebuie facute si care este cea mai facila procedura?
In cazul in care fratii nu doresc deschiderea succesiunii (din lipsa de bani, nu din rea vointa!), ce-mi recomandati?
Mama, cum poate intra in posesia pamantului mostenit (in urma intelegerii amiabile cu fratii) pentru a putea sa-si vanda bucata ei de pamant?
Doresc sa intru in posesia unei proprietati mostenite de mama mea, prin moartea parintilor ei.
Ce demersuri trebuie facute in acest sens, in situatia in care fratele mamei, care locuia in casa cu parintii, spune ca nu are acte pe toata averea mostenita?:(
Multumesc anticipat!