avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... E legala modificarea legii educatiei nationale prin ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

E legala modificarea legii educatiei nationale prin ordin de ministru?

E normal sa fie valabil un ORDIN de ministru cu note tranzitorii privitoare la NOUA LEN decat legea in sine???
Legea este in vigoare de ieri,9.02.2011, la 30 zile de la publicarea in monitorul oficial, iar dumnealui emite ORDIN (OMECTS 3753/9.02.2011)in aceeasi data cu masuri tranzitorii si pentru articole neprevazute a suferii vreo modificare( in lege este specificat pentru ce art. vor aparea masuri tranzitorii).Este legal ce a facut dumnealui??!!!X-(X-(

X-(X-(
Cel mai recent răspuns: canarul2010 , utilizator 20:10, 11 Februarie 2011
ce continut are acest OMECT?
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
elena138, utilizator
Pentru acele prevederi care exced legea, se poate ataca in justitie. Mi se pare aberant ca un individ care nu are nimic in comun cu educatia din Romania, s-o faca vraiste! Probabil va referiti la art. 14 din Ordin. Ramane sa vedem reactia sindicatelor sau actiuni individuale in justitie.
Observ ca salariile si incadrarile in invatamant se fac de catre instante, ca exista L 1/2011, L 284/2010 si L 285/2010, iar buimacul asta vine cu reglementari prin OM care contravin acestor acte normative.
Ce tara frumoasa avem! Pacat ca e condusa de tembeli!
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
elena138, utilizator
Da, a vorba de art. 14, prin care se amana aplicarea legii privind salarizarea, cu 7 luni (momentan!). E posibil ca pe 1 sept. sa ne trezim cu un alt OM care sa amane iar aplicarea legii...ca doar traim in Romania, tara unde guverneaza haosul...X-(Exista antecedente...destule! Suntem umiliti, am ajuns bataia lor de joc!!!!

Mi-ar prinde bine un sfat autorizat, concret, ce actiune se poate intreprinde in acest sens pentru a fi anulat acel ordin aberant!

Pentru ce se mai dau legi in aceasta tara, daca ele nu se respecta, nu se aplica, doar se amana, se modifica...?????#-o

Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
canarul2010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin al ministrului vs text de lege noiklosa noiklosa Buna ziua... In L 285/2011, printre multe altele, se spune ca vor fi marite drepturile salariale cu 15%. Pe de alta parte, avem Ordinul Ministrului ... (vezi toată discuția)
Anulare penalizare la plata integrala a cotelor de intretinere andreeaneagu andreeaneagu Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca se anuleaza toata suma adunata la penalizare in momentul platii integrale a tuturor restantelor de la cotele de ... (vezi toată discuția)
Salarii diferite la aceeasi reincadrare - drepturi stabilite conform art. 33 din legea nr. 284/2010 si art. 4, alin. (3) din legea nr. 285/2010 Dumbrava Violeta Dumbrava Violeta La aceeasi incadrare in functie si drepturi salariale stabilite conform prevederilor art.33 din Legea nr.284/2010 si aleart.4 alin (3) din Legea nr.285/2010 ... (vezi toată discuția)