avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anulare penalizare la plata integrala a cotelor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anulare penalizare la plata integrala a cotelor de intretinere

Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti daca se anuleaza toata suma adunata la penalizare in momentul platii integrale a tuturor restantelor de la cotele de intretinere si care este procedura? Proprietarul/locatarul face cerere catre presedinte sau administratorul ii anuleaza suma de plata de la penalizare fara se se faca vreo cerere?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:25, 23 Noiembrie 2012
Nu, legal nu se anuleaza penalizarile.

Doar in cazul in care dv. faceti o asemenea solicitare, eventual o micsorare a cuantumului acestora, si comitetul executiv ar aproba aceasta. Dar sunt slabe sperante. Incercati totusi!
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Cenzorul Asociatiei imi spune ca este lege data si ca administratorul trebuie sa anuleze (fara sa se faca vreo cerere )toata suma de la penalizarea procentuala adunata pana la momentul platii integrale a restantelor la cotele de intretinere chiar daca X nu a mai platit de un an sau chiar doi.
Nu exista o astfel de lege de stergere a penalizarilor la momentul achitarii integrale a debitului principal.

Se poate da o astfel de scutire la cererea beneficiarului adresata presedintelui asociatiei care o supune votului comitetului executiv.
andreeaneagu a scris:

Cenzorul Asociatiei imi spune ca este lege data si ca administratorul trebuie sa anuleze

Cenzorul asociatiei de proprietari prin sustinerea existentei de lege care prevede posibilitatea neachitarii penalitatilor,dovedeste ca nu cunoaste ca dispozitiile L nr 175/2010 au avut aplicabilitate strict 12 luni,respectiv pana in anul 2011
Actualmente nu mai exista dispozitie in vigoare care sa prevada dreptul in favoarea proprietarului cu restante sa achite strict debitul fara penalitatile aferente
In cazuri motivate si in situatia in care a sociatia de proprietari detine fonduri suplimentare,exista posibilitatea ca presedintele de asociatie in cadrul comitetului executiv sa analizeze si sa dispuna decizie prin care penalizarile integral sau partial sa fie suportate de catre asociatia de proprietari

Va multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Fortarea platii intretinerii prin hotararea asociatiei de proprietari Mihnea_Vilceanu Mihnea_Vilceanu Speta, pe scurt: Furnizorul de energie CET Iasi obtine poprirea unui cont al administratorului contractat (INAAP) de catre o asociatie de proprietari. ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere alexandra-alex alexandra-alex Buna seara, am o nelamurire: sunt administrator la o asociatie si in anul 2009 am dat in judecata mai multe apartamente pentru neplata intretinerii. Am primit ... (vezi toată discuția)
Penalitati conform 175/2010 PROPIETARap PROPIETARap 1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare ... (vezi toată discuția)