avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Activitate MA3

Activitate MA3

Buna dimineata,
va rog tare mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare :
institutiile publice( in cazul meu un spital orasenesc) pot contracta un credit la o banca? daca da, va rog sa-mi spuneti unde pot gasi mai multe informatii? . cum se acorda ? pe ce temei legal ? cum se inregistrreaza in contabilitate? costurile ?
Incepand cu data 03.01.2011 am revenit din concediu de crestere copil (mai devreme cu 6 luni) cu pofta de munca, dar insarcinata (nu stiam la acea vreme) . Desi ar fi al 3-lea copil si toata lumea ma considera nebuna eu vreau sa-l pastrez si sa-l cresc , este al meu chiar daca este al n-lea. Problema este ca nu vreau sa-mi dezamagesc din nou angajatorul si mai ales acum cand sunt vremurile cum sunt si voi avea trei copii de crescut. In situatia in care nu se lipsesc ei de mine, cand vor afla vestea, vreau sa stiu care este perioada minima de concediu postnatal pentru a beneficia de suplimentul pentru revenirea la locul de munca?
Nu vreau sa ajung in situatia in care angajatorul vrea sa scape de mine, dar oamanii si vremurile de azi sunt cum sunt de aceea va rog sa-mi spuneti daca la momentul actual este o lege care sa ma protejeze de "furia " angajatorului si cum ma protejeaza? multumesc!
Buna ziua !
Parintii mei , tata nascut in 1957si mama nascuta in 1959, dupa o viata de munca sunt disponibilizati incapand cu data de 01.02.2011. Ce sanse de pensionare sunt ? Le pot plati o perioda de timp cotizatiile la stat pentru a beneficia in viitor de pensie? Sanse sa se reangajeze, la varsta pe care o au si in orasul nostru in care toti inchid portile si nimeni nu munceste, nu vad si nici un alt plan nu am acum in minte. Daca sunt solutii v-as fi recunoscatoare daca mi l-ati impartasi. MULTUMESC!
Va multumesc pentru raspuns!
Mai ma o dilema . Daca angajatorul refuza sa ma primeasca la serviciu pot anula cererea de suspendare a concediului de crestere copil? In cazul unui raspuns afirmativ intentionez sa raman in concediu crestere copil pana la 14.06.2011 iar apoi pana la nasterea celuilalt copil (probabil 05.09.2011) sa beneficiez de concediul medical si prenetal+ postnatal si asa mai departe.
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema . Pana la data de 14.06.2011 ar fi trebuit sa fiu in concediu de crestere copil. Din motive financiare si pentru a-mi pastra locul de munca ( am fost sfatuita sa revin mai repede la servici) am depus o cerere pentru suspendarea concediului si revenirea la munca incapand cu data de 03.01.2011. Pana acum totul frumos, Cererea a fost aprobata, dar am ramas insarcinata din nou. Intrebarea este pot reveni in concediul de crestere copil.