avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... revenirea in concediul de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

revenirea in concediul de crestere copil

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema . Pana la data de 14.06.2011 ar fi trebuit sa fiu in concediu de crestere copil. Din motive financiare si pentru a-mi pastra locul de munca ( am fost sfatuita sa revin mai repede la servici) am depus o cerere pentru suspendarea concediului si revenirea la munca incapand cu data de 03.01.2011. Pana acum totul frumos, Cererea a fost aprobata, dar am ramas insarcinata din nou. Intrebarea este pot reveni in concediul de crestere copil.
Cel mai recent răspuns: Serban Tanase , Consultant asigurari 08:52, 2 Ianuarie 2011
Da, putet i beneficia de indemnizatia de cresterea celui de-al doilea copil, pentru ca ati beneficiat pana acuma de indemnizatia lunara pentru cresterea primului copilului pana la varsta de 2 ani, respectiv pana la varsta de 3 ani in cazul copilului cu handicap, perioada care se asimileaza cu perioada necesara solicitata de lege de 12 luni.
Va multumesc pentru raspuns!
Mai ma o dilema . Daca angajatorul refuza sa ma primeasca la serviciu pot anula cererea de suspendare a concediului de crestere copil? In cazul unui raspuns afirmativ intentionez sa raman in concediu crestere copil pana la 14.06.2011 iar apoi pana la nasterea celuilalt copil (probabil 05.09.2011) sa beneficiez de concediul medical si prenetal+ postnatal si asa mai departe.
Da,este dreptul dv.Insa trebuie sa va ganditi ca angajatorul a doua oara nu va mai avea incredere in serviciile dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la indemnizatie maternitate la al doilea copil darie_ionut_alx darie_ionut_alx Buna ziua. Sotia mea a nascut primul copil in octombrie 2014 iar acum in septembrie trebuie sa inceapa serviciul. Doar ca este insarcinata in luna a 8-a si in ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal denisatoma denisatoma Buna seara, Am lucrat la o firma 6 ani, si acum 5 luni m-au bagat in somaj. Am luat somaj 6 luni de zile si acum ma cheama iar la servici pe o perioada de 3 ... (vezi toată discuția)
Cele 12 luni ptr acordarea indemnizatiei de crestere a copilului cuprind si concediul de maternitate? ionelenasorina ionelenasorina buna ziua, daca m-am angajat pe 5.08.2011, si raman insarcinata dupa 10.11.2011 ma incadrez ptr indemnizatia de crestere a copilului pe 2 ani? in cele 12 luni ... (vezi toată discuția)