avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cele 12 luni ptr acordarea indemnizatiei de crestere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cele 12 luni ptr acordarea indemnizatiei de crestere a copilului cuprind si concediul de maternitate?

buna ziua, daca m-am angajat pe 5.08.2011, si raman insarcinata dupa 10.11.2011 ma incadrez ptr indemnizatia de crestere a copilului pe 2 ani? in cele 12 luni de cotizatie se i-au in calcul si zilele de concediu maternal nu? Si cand pot depune dosarul ptr aceasta indemnizatie, imediat dupa nastere sau dupa postnatal?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ionelenasorina , utilizator 21:18, 20 August 2011
1. Daca veti naste cel mai repede in luna august 2012 veti beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.
2. In aceste 12 luni intra si perioadele de concediu medical si de concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile).
3. - Dosarul pentru CCC se depune la Primarie dupa terminarea concediului de maternitate.
- Inainte de asta faceti o cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea contractului individual de munca pentru a intra in CCC.
4. Dar pana atunci mai este. Reveniti dupa ce veti naste si mai discutam.
Multumesc mult pentru raspuns, am inteles. Voi reveni :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului dolcepussyc dolcepussyc Buna ziua! Am nascut in urma cu patru saptamani. Sunt in concediul de 126 de zile, care il am pana pe data de 6 aprilie. Trebuie sa depun cererea la angajator ... (vezi toată discuția)
Concediu de lauzie Mirabela fedeles Mirabela fedeles Buna ziua daca sunt angajata din luna martie am dreptul la concediu de lauzie .Tinand cont ca voi aplica pentru indemnizatia de crestere a copilului cumuland ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si ccc Camelia-G Camelia-G Buna ziua!Am si eu o intrebare.Am aflat de curand ca sunt insarcinata si nu ma asteptam la acest lucru deoarece m-am angajat de curand si s-ar putea sa nu pot ... (vezi toată discuția)