avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Activitate elrobby2002

Activitate elrobby2002

Si mai aveam o intrebare.... seria chitantei o stabilesc eu (eventual initialele II-ului) si prima chitanta este cu numarul 0001 de exemplu, nu?
Buna ziua,

am o nelamurire legata de chitantierul pe care il voi folosi pe Intreprindere Individuala. Am cumparat un chitantier si sub "Am primit de la ...." apare Nr. O.R.C. : J...../...../.....; CIF: ..... apoi adresa , suma de etc. Vroiam sa stiu daca acest chitantier il pot folosi pentru eliberarea chitantelor persoanelor fizice sau este exclusiv adresat persoanelor juridice.
Va multumesc, Robert.
Buna seara, as dori sa infiintez o inreprindere individuala cu domeniul: livrare produse alimentare si non alimentare si vroiam sa stiu daca trebuiesc indeplinite conditii speciale pentru acest domeniu (omologare masina de transport, curs de specializare in domeniu etc .) Precizez faptul ca nu voi depozita produsele respective ci doar le voi transporta de la supermarket la client (livrare la domiciliu). Eu sunt absolvent al facultatii de stiinte economice (domeniul management) si masterand in administrarea si finantarea proiectelor de dezvoltare. Va multumesc anticipat, Robert.
Buna seara, vreau sa va prezint urmatoarea situatie. Varul meu este un fost angajat al unei firme de asigurare. El nu mai lucreaza la firma respectiva de mai bine de un an insa a primit acasa o citatie de la o firma de recuperat debite in care este instiintat ca trebuie sa plateasca peste 2500 ron , suma ce reprezinta comisioanele incasate de el in momentul in care a facut mai multor persoane asigurari de viata. Din ce mi-a explicat , el daca reusea sa convinga minim 2 persoane pe luna sa isi faca asigurare de viata la firma respectiva , primea o parte fixa plus comision din valoarea politei pe intregul an , asta chiar daca acel client platea initial doar 1/4 din suma. El a avut mai multi clienti care dupa primele 3 luni nu au mai vrut sau nu au mai putut plati si automat politele se reziliau iar acum trebuie sa inapoieze suma pe care a primito drept comision. Eu l-am sfatuit sa caute contractul de munca si sa citeasca exact ce scrie in el si eventual sa apeleze la un avocat. Totusi am zis sa va prezint aceasta situatie poate pot la randul meu sa il indrum intr-o anumita directie. Va multumesc .
Răspuns la discuția Probleme administrator
Buna ziua, in urma cu o ora a sosit inspectorul de daune de la societatea de asigurari sa constate prejudiciul. Dupa ce a facut fotografii mi-a lasat o hartie in care erau precizate actele necesare pentru dosarul de daune, printre acestea fiind si acea adeverinta de la asociatia de proprietari din care sa reiasa imprejurarile , cine se face vinovat etc... In momentul in care i-am spus inspectorului ca administratorul nu doreste sa dea nici o adeverinta , el a zis ca nu poate intra in apartamentul vecinilor sa constate si ca doar administratorul are aceasta putere...Am sunat apoi la Uniunea Asociatiilor de Proprietari din localitatea mea si am vorbit cu jurista de acolo. Dansa mi-a zis ca trebuie sa cer aceasta adeverinta presedintelui si nu administratorului si in cazul in care nu doreste sa imi elibereze sa fac cerere scrisa si o sa fie obligat sa imi raspunda. Nu credeam sa fie asa de complicat sa faci un dosar de dauna. Va multumesc.
Răspuns la discuția Probleme administrator
Va multumesc pentru raspunsurile acordate. Astazi am sa sun si la firma de asigurare sa cer lamuriri suplimentare. Ideea este ca persoana de la asigurari ( cand am fost sa deschid dosarul de dauna ) mi-a dat o hartie in care erau trecute toate actele care imi sunt necesare, printre acestea aflandu-se si : '' Documente de la organele abilitate cu privire la producerea evenimentului : ISU, Politie, Primarie, ANM, Seismologie,Asociatia de locatari etc. Ea a subliniat Asociatia de locatari si a scris cu pixul in dreapta urmatoarele : '' O adeverinta din care sa reiasa cauze,imprejurari, vinovatie . Prin prezenta confirmam ca la data de 26.09.2012 am fost anuntati de dl X de faptul ca imobilul sau a fost inundat.Sa mentioneze cauza exacta si cine se face vinovat ( nume + nr apartament ) '' V-am scris exact cum mi-a scris si mie pe hartia cu Avizarea daunelor pentru locuinte angajatul societatii de asigurare. Dupa ce voi mai discuta telefonic cu ei ma voi adresa si comisie de supraveghere a asiguratorilor , cum a sugerat si ynocentta. Eu mai eram interesat si unde pot gasi legea administratorilor de bloc actualizata sa o pot citi si eventual scoate la imprimanta ca in momentul in care ma voi prezenta la societatea de asigurare sau la administrator sa o am la mine.O zi buna va doresc.
Buna seara, doresc sa va prezint o problema pe care o am cu administratorul blocului unde locuiesc. Nu de putine ori am fost inundat de vecinul de deasupra drept pentru care am decis sa imi fac o asigurare facultativa a locuintei. Acum am fost din nou inundat , am mers la vecinul pe care il consider vinovat si acesta spune ca nu este problema lui etc... Apoi am decis sa merg la firma de asigurare si sa deschid dosar de dauna iar acolo mi s-a cerut ( pe langa alte acte ) si o adeverinta de la administratorul blocului din care sa reiasa cine se face vinovat de faptul ca am fost inundat, numele persoanei si numarul apartamentului, in ce conditii , data la care s-a facut constatarea si alte detalii de genul acesta. Aici a intervenit problema deoarece administratorul blocului nu vrea nici in ruptul capului sa vina sa constate spunand ca daca am asigurare sa vina cei de la asigurari sa faca verificari si sa aplice legea. Eu i-am spus ca acest lucru este o indatorire si a lui ca administrator de bloc dar nici nu a vrut sa auda. Ma puteti sfatui cum sa procedez in continuare? Va multumesc anticipat.
Buna ziua, as dori sa stiu unde pot gasi si eu un istoric al unui avocat din Ploiesti ( numar procese castigate din total procese etc ) . Imi este necesar aceasta informatie deoarece m-am decis sa actionez in instanta o societate de trasport si vrea sa stiu daca fac alegerea buna in ceea ce priveste avocatul care am decis sa ma reprezinte in instanta. Multumesc anticipat.