am o nelamurire legata de chitantierul pe care il voi folosi pe Intreprindere Individuala. Am cumparat un chitantier si sub "Am primit de la ...." apare Nr. O.R.C. : J...../...../.....; CIF: ..... apoi adresa , suma de etc. Vroiam sa stiu daca acest chitantier il pot folosi pentru eliberarea chitantelor persoanelor fizice sau este exclusiv adresat persoanelor juridice.
Va multumesc, Robert.
Potrivit art.1 din OUG 28/1999,daca efectuati livrari de bunuri cu amanuntul,precum si prestari de servicii direct catre populatie,sunteti obligat sa utilizati casa de marcat electronica fiscala. Conform art.5 din OMFP nr.2226/2006,trebuie sa asigurati un regim intern de numerotare a chitantierelor,ca de altfel si a altor formulare financiar-contabile.
Daca nu sunteti obligat sa aveti casa de marcat fiscala, puteti folosi chitantierul si pentru persoane fizice. La nr. O.R.C. nu completati nimic iar la C.I.F. puteti trece C.N.P.
Proces verbal facturi
meduard
buna ziua !
stiu ca la sfarsit de an sau luna se face un proces verbal in care se noteaza nr si seria facturilor si avizelor emise din carnet precum si cele ... (vezi toată discuția)