avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Chitantier Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Chitantier Intreprindere Individuala

Buna ziua,

am o nelamurire legata de chitantierul pe care il voi folosi pe Intreprindere Individuala. Am cumparat un chitantier si sub "Am primit de la ...." apare Nr. O.R.C. : J...../...../.....; CIF: ..... apoi adresa , suma de etc. Vroiam sa stiu daca acest chitantier il pot folosi pentru eliberarea chitantelor persoanelor fizice sau este exclusiv adresat persoanelor juridice.
Va multumesc, Robert.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 13:37, 3 Mai 2014
Si mai aveam o intrebare.... seria chitantei o stabilesc eu (eventual initialele II-ului) si prima chitanta este cu numarul 0001 de exemplu, nu?
Potrivit art.1 din OUG 28/1999,daca efectuati livrari de bunuri cu amanuntul,precum si prestari de servicii direct catre populatie,sunteti obligat sa utilizati casa de marcat electronica fiscala. Conform art.5 din OMFP nr.2226/2006,trebuie sa asigurati un regim intern de numerotare a chitantierelor,ca de altfel si a altor formulare financiar-contabile.
Daca nu sunteti obligat sa aveti casa de marcat fiscala, puteti folosi chitantierul si pentru persoane fizice. La nr. O.R.C. nu completati nimic iar la C.I.F. puteti trece C.N.P.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta falsa sau adevarata! sorin222 sorin222 Am fost la medicul de familie pentru o adeverinta. Am platit 10 ron, in schimb mi-a dat o chitanta. De unde stiu ca acea chitanta este adevarata? Are o ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau chitanta lungus lungus o societate presteaza servicii web. in general colaboreaza cu persoane juridice, emite factura si incaseaza cu op sau chitanta. in cazul in care, ocazional, ... (vezi toată discuția)
Proces verbal facturi meduard meduard buna ziua ! stiu ca la sfarsit de an sau luna se face un proces verbal in care se noteaza nr si seria facturilor si avizelor emise din carnet precum si cele ... (vezi toată discuția)