avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate nuti_m

Activitate nuti_m

Va multumesc pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Impozitare imobil
Am inteles.
Asa este, va multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Impozitare imobil
Multumesc!
Si cum se stabileste cota 0,2-1,3%, adica in functie de ce...?
Răspuns la discuția Impozitare imobil
Cladirea s-a cumparat in anul 2001.

Tot in partaj am dobandit si un apartament, cumparat in 2002, dar pentru acesta nu mi s-a cerut evaluare.

Buna ziua,

In urma partajului, am dobandit o cladire industriala cu destinatia hala de productie.
Aceasta cladire, pe timpul casniciei a constituit bun comun (impreuna cu fostul sot) cumparata de noi prin contract de vanzare cumparare de la o alta persoana fizica, unde, in contract este stipulat pretul de cumparare.
Acuma, la impozite si taxe mi s-a adus la cunostinta ca trebuie sa fac evaluare pentru impozitare intrucat nu mai au nici o baza de impozitare deoarece am obtinut-o in urma partajului.

Cladirea respectiva nu am miscat-o din admininistratia fiscala de unde era inregistrata prima data -adica la cumparare.

Intrebare:
De ce nu se poate lua ca baza de impozitare pretul platit la cumparare, deoarece eu prin partaj doar am luat si procentul de propietate detinut de sotul meu, atunci detinand fiecare 50% din cladire?
Sau se poate lua si ar trebui sa procedez intrun anumit mod?

Multumesc.
Ok, inteleg. Dar de ce fotocopii? Cum, unde si cine stocheaza aceste fotocopii? Si mai ales cine are acces la ele? Ce se intampla cu ele, cand se inchide dosarul?

Va intreb, deoarece se pare ca sunteti in sistem.

Intrebarea ramane;
-Este in temeiul legii sau este un abuz, faptul ca o persoana din sistem sa-ti solicite fotocopii la documentele de identitate, dupa ce ai depus odata copii xerox?
Buna ziua.
Am deschis un dosar de despagubire la o societate de asigurari cu capital romanesc, pentru despagubire in baza unei asigurari facultative auto.
Dupa declaratii, formulare de cerere, copii xerox la documentele masinii si a actelor personale, a doua zi imi solicita agentul constatator -reprezentantul societatii de asigurari din teritoriu- fotocopii la actele personale, CI si permis de conducere, fata/verso la fel si pentru Certificatul de inmatriculare auto, toate acestea motivand ca i-au fost solicitate de inspectorul care instrumenteaza dosarul.
Eu, fara sa ma gandesc daca solicitarea are vreun temei legal, m-am prezentat si am dat actele la fotocopiat -adica fotografiate cu telefonul.

Dupa asta, adica a doua zi, am inceput sa-mi fac "filme" in cap, ca din fotocopii se pot fabrica foarte usor acte "originale" care ar putea fi folosite in numele meu in orice alt scop care mi-ar putea creea probleme sau grave prejudicii, nestiind pe mana cui ar putea ajunge acestea.

Intrebare:
Este legal ca o societate de asigurari sa solicite fotocopii la actele personale; Carte de Identitate si Permis de Conducere?

Daca nu exista un temei legal, sunt indreptatita sa depun o plangere la Politie, ca fiind un abuz din partea societatii de asigurari?

Va multumesc.

P.S. Am uitat sa specific, prejudiciul de recuperat ar fi in jurul sumei de 300 lei.
zxc1,


De cerut, poti cere oricat! Dar atentie cand ceri, ca s-ar putea intoarce sa dai...#-o

Apropo de cazul d-voastra..."M-am gândit că or să râdă cei de la ANPC dacă voi cere daune !" ...v-ati gandit bine domnule, ANPC -ul nu va dadea nimic!
Nu la ei trebuia sa reclamati, ci la ANSVSA. Si nu reclamam chestia de "gusturi" ci neconformitati rezultate din buletine de analize de laborator, sau vizibile propietati organoleptice suspecte.

Daca o sticla de chefir "o data" se numeste "problema" mi-as dori 10 probleme d-astea pe zi, si sa nu mai am de-altele! :)

Dumnezeule Mare, mult timp liber mai avem...si minte odihnita.


victor1906 a scris:

Buna ziua. Am cumparat din alimentara cafea nes granulat la pliculete , in cantitate de un pachet in care au fost 44 de bucati.In momentul cand am dorit sa-mi prepar o cafea acasa , am constatat ca o parte din acele pliculete sunt fara continut, adica fara cafea, ceea ce se poate constata la palpare in ideea de a nu-l deteriora ca proba, intr-o actiune ulterioara. Am si bonul fiscal cu care am achitat contravaloarea la casa si am de asemenea plicurile goale sigilate si neviolate.Consider ca am fost inselat si vreau sa fiu despagubit.Care este procedura legala in acest caz al meu ? Multumesc.Cu Stima.



Buna ziua.
Stimate domn, daca imi permiteti, va explic eu cum stau lucrurile cu acele pliculete.

1. Nu a fost intentia nimanui sa va insele. Ce patron si-ar bate singur "cuie in talpi" ?! Scuze, dar se pare ca aveti o mentalitate retrograda -sunteti genul care vede hot si escroc in orice patron.

Cunosc procedura de ambalare a produselor alimentare , in mod special al celor pulverulente si granulare.
In general pliculetele la care faceti referire, se ambaleaza pe masini cu dozator cu melc, volumetric sau cantar gravitational.
Dozarea se face fara eroare, dar palnia prin care curge produsul in plic, se poate obtura cu produsul respectiv. Aceasta palnie, are o dimensiune pe interior de 5 mm. In momentul acesta, produsul ramane pe palnie, iar pliculete care se formeaza in regim automat, vor fi fara continut. Masina de ambalat automata, produce de la 120 de plicuri pe minut, in sus. Aceasta, poate fi cu 1 sau mai multe capete de ambalare.
Pana cand operatorul sesizeaza eroarea, se pot fabrica asa, cateva sute de plicuri. Depinde de interesul sau dezinteresul operatorului ce lucreaza pe masina respectiva.

In acesta caz, toate produsele asupra carora cade suspiciunea ca au gramaj neconform, trebuie verificate la cantar, bucata cu bucata.
Desigur ca in cazul d-voastra, operatorul nu a facut asta, dovedind un caracter iresponsabil.

Daca vreti sa raspunda cu adevarat cel vinovat, trebuie sa mergeti cu produsele la magazinul de unde le-ati cumparat, va da banii inapoi sau produsele va vor fi schimbate, magazinul le returneaza furnizorului, iar acesta va trage la raspundere pe cel vinovat de neglijenta, intrucat fiecare lot de produs este monitorizat in unitate stiindu-se exact data, ora si operatorul ambalator.

Daca vreti sa pedepsiti eroarea tehnica sau umana, umbland cu "securea razboiului" sa luati capul firmei -respectiv al patronului- nu veti rezolva nimic.

Deci, cam asta-i treaba cu "inselaciunea".
Multumesc pentru raspuns. la cealalta intrebare, am gasit raspuns pe site-ul vamii romane.
Topicul se poate inchide.