avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate elkahlout_roxana

Activitate elkahlout_roxana

neplata pensiei alimentare e sau nu motiv de decadere din drepturile parintesti ale tatalui??? tot incerc sa aflu si nu reusesc ce anume il decade pe tata din drepturi? numai faptul ca abuza fizic un minor? daca un copil isi doreste sa fie trecut pe numele de familie al mamei si al actualului sot, iar lucrul acesta chiar il afecteaza in mod evident, nu e suficient pt ca mama sa poata face pasul asta? sunt multe intrebari si nu reusesc sa ma luminez totusi in aceste privente. multumesc mult pt orice ajutor.
Răspuns la discuția pensie alimentara
multumesc, copilulul daca cere sa fie trecut pe numele familiei (tata vitrg), si tatal natural nu plateste pensie de luni de zile, nu se poate cumva scimba numele , mai ales ca il afecteaza psihic ca nu i cu fratii lui si mama lui cu acelasi nume, unde e integrat si traieste foarte bine
daca tatal nu plateste pensia alimentara luni la rand, chiar ani, cum ar putea fi tras la raspundere? mi se pare ca daca nu plateste, nici drept de vizita macar nu ar mai trebui sa aiba, ca doar daca nu exista obligatii, nu exista nici drepturi, nu? asta nu e un motiv de decadere din drepturile parintesti?
in urma divortului, am hotarare definitiva si irevocabila prin care fetita mea imi este incredintata. in acest caz se intelege ca exista un program de vizita pt fostul sot sau asta ramane la latitudinea mea daca il las sau nu sa o viziteze. precizez ca nu exista nici o cerere din partea fostului sot prin care acesta solicita vizitarea minorei, exista doar sentinta de divort, care stabileste incredintarea minorei si plata pensiei alimentare. va multumesc.
Discuție adoptie
as vrea sa stiu daca exista vreo metoda prin care actualul sot sa poata adopta fetita mea in varsta de 6 ani, fara a vea acordul fostului sot?