Am 1ha de teren agricol dat in arenda,plata arendei este echivalata la 700kg grau.In finctie de necesitati plata se face in natura(cereale) sau echivalentul in bani.Anul acesta arendasul mi-a data o adeverinta den care reiese faptul ca am primit pentru anul 2012 suma de 700 lei,reprezentand drepturi cuvenite din arenda.Aceasta adeverinta sa eliberat pentru a-mi servi la Circumsriptia Fiscala.Intrebarea mea este:se plateste impozit pe veniturile provenind de la arendarea pamantului?
Pentru radierea unui autoturism trebuie neaparat sa obtin un certificat fiscal din care sa reiasa ca nu am datorii la stat,sau trebuie sa obtin un certificat fiscal numai pentru acel autoturism ca are toate taxele platite la zi.
Detin o cladire si un teren situate intravilan in localitatea unde domiciliez,aceste bunuri le-am dobindit,printr-un contract vanzare-cumparare.(am cadastru teren,cladire,intabulare sicertificat de nomenclatura stradala siadresa) La data dabandiri cladirii anul 2004 nu am avut cunostinta ca acestea sa fie grevate de sarcini(de orice natura).Dupa anumit interval de timp,accidental a aparut o avarie la conducta magistrala de apa a orasului.Cu aceasta ocazie sa descoperit ca conducta se afla pe proprietatea mea(intersecteaza curtea aprox.20m).Pentru a repara defectiunea interventia echipelor de la soc.de apa (excavator,vidanja.generator de sudura,etc,)se face prin curte ,deteriorand grav terenul,structura de rezistenta a cladirii,cit si faptul ca nu pot amenja acea suprafata de teren apox.200-250metri patrati.Pana in prezent au avut loc 7 interventii de acest gen.Deasemeni sa fie treaba si mai complicata intr-una dintre aceste interventii la conducta de apa ,a fost taiat de catre excavator un cablu de curent de medie tensiune apartinand de Electrica Dobrogea.Cu acest prilej si cu reszentanti de la Electrica au fost identificate 4(patru)asemenea cabluri.In concluzie in toate demersurile mele facute la aceste societati nu am gasit o solutie de a scapa de aceste probleme pe cale amiabila.Atit timp cit eu platesc taxe si impozite pe acel teren am si drepturi?Rog respectos pe aceasta cale un sfat,sugestie ,consiliere juridica pentru rezolva aceste probleme.multumesc anticipat pentru sprijinul acordat.