avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPTUL LA PROPRIETATE,INCALCAREA PROPRIETATII
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPTUL LA PROPRIETATE,INCALCAREA PROPRIETATII

Detin o cladire si un teren situate intravilan in localitatea unde domiciliez,aceste bunuri le-am dobindit,printr-un contract vanzare-cumparare.(am cadastru teren,cladire,intabulare sicertificat de nomenclatura stradala siadresa) La data dabandiri cladirii anul 2004 nu am avut cunostinta ca acestea sa fie grevate de sarcini(de orice natura).Dupa anumit interval de timp,accidental a aparut o avarie la conducta magistrala de apa a orasului.Cu aceasta ocazie sa descoperit ca conducta se afla pe proprietatea mea(intersecteaza curtea aprox.20m).Pentru a repara defectiunea interventia echipelor de la soc.de apa (excavator,vidanja.generator de sudura,etc,)se face prin curte ,deteriorand grav terenul,structura de rezistenta a cladirii,cit si faptul ca nu pot amenja acea suprafata de teren apox.200-250metri patrati.Pana in prezent au avut loc 7 interventii de acest gen.Deasemeni sa fie treaba si mai complicata intr-una dintre aceste interventii la conducta de apa ,a fost taiat de catre excavator un cablu de curent de medie tensiune apartinand de Electrica Dobrogea.Cu acest prilej si cu reszentanti de la Electrica au fost identificate 4(patru)asemenea cabluri.In concluzie in toate demersurile mele facute la aceste societati nu am gasit o solutie de a scapa de aceste probleme pe cale amiabila.Atit timp cit eu platesc taxe si impozite pe acel teren am si drepturi?Rog respectos pe aceasta cale un sfat,sugestie ,consiliere juridica pentru rezolva aceste probleme.multumesc anticipat pentru sprijinul acordat.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:28, 19 August 2011
Este o servitute fata de compania de apa si puteti cere despagubiri.

O speta asemanatoare [ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionare teren proprietate primarie trf17ada trf17ada Buna ziua, in spatele casei in care locuiesc exista o suprafata de teren, care apartine primariei. In 1988 cand s-au construit vilele P+1 (vila cu 4 ... (vezi toată discuția)
Drept propietate ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua , Am si eu rugamintea sa ma lamuriti intr-o anume problema. Din cite stiu casa scarilor este propietate comuna si indivizibila. Pe peretii ... (vezi toată discuția)
Proces cu omv ContSters408428 ContSters408428 Buna ziua , Am un proces cu OMV Petrom , legat de un teren proprietatea mea in subsolul caruia exista o conducta( magistrala) prin care se transporta gaz si ... (vezi toată discuția)