avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Activitate Rasarit

Activitate Rasarit

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Cunosteam foarte bine situatia dl Adriantot intrucat desi nu scriu prea des citesc cam zilnic forumul si ati detaliat f bine situatia.
Cand am pus intrebarea m-am gandit la situatia dv situatie care dorim sa o aplicam si noi la bucuresti dar nu prea gasim firme ieftine nici macar dublu.
Ma intreb insa pe aici prin apropriere la Bucuresti existe asociatii care au procedat ca si dv la Iasi.
Mai asteptam poate se gasesc si din Bucuresti sa ne ofere detalii.
Buna
V-as intreba daca in asociatiile dv de proprietari folositi firme de curatenie in loc de femei de servici si la ce fel de costuri se ridica prin comparatie.
Precizati totodata suprafata curatata,numarul de apartamente precum si detalii referitoare la cat dureaza o operatie de curatenie si cam cat de des.

Multumesc!
Răspuns la discuția Notar public Timisoara
De unde soseste proprietarul tevii?
Daca vine din alta parte in tara unde are notar proprietarul tevii poate merge oriunde in alta parte, la notar ,fara dv si sa va trimita acordul (foaia pe care i-o face notarul ) prin posta.

Sau " de vineri ora 18 pana duminica " soseste in tara?
Multumim Domnului moderator Valeriu!!

Multa sanatate!!
1 Daca isi la pensie anticipat cu penalizare poti sa soliciti incetarea primirii pensiei anticipate si sa te angajezi din nou?

2 Penalizarea in cazul iesirii la pensie anticipata se aplica pana la implinirea varsteai de 65 ani(barbati) sau pana la implinirea vechimii de cotizarea la pensie de 43 ani.(am 41 ani vechime)

3 La iesirea la pensie anticipata voi primi salarii compensatorii.In cazul in care gasesti de lucru si te reangajezi poti renunta la pensie anticipata fara sa ti se impute din saariile compensatorii???
4 pensia maxima este limitat la 3 puncte?Sau cuit este din calcul?

PS: persoana lucreza in sistemul privat la o banca.Varsta de 61 si 41 vechime.

Multumesc.
Cel mai corect raspuns mi se pare al lui ben46.
Si nu vad de ce considerati ca johnpescar a interpretat ciudat.

In blocul matusei mele aveau cheie la intrare si atat.Au venit unii si s-au rugat ca sa le dea acordul sa isi faca firma.(doar sediul)
I-au lasat sa isi faca firma apoi au inceput sa functioneze ca sediul A... de cosmetice.
Normal ca nu puteau sa coboare pentru fiecare client asa ca au aranjat cu administratorul sa puna interfon.
Au profitat ca nu s-au adunat oamenii si au votat cu cei existenti.
In final cei care nu au dorit nu au pus.Au cheie si atat.
Unii au cheie si card de access doar pentru ca le-au placut formele bratara, inel sau banalul card normal sau banut dar nu au interfon in casa.

Pretul fixat cu firma a fost in functie de cei care au pus in casa.Cei care doresc sa puna in casa ulterior pot chema firma si vor plati acelasi pret care s-a convenit cu firma.
Montajul a fost in functie de cei care instaleaza in casa asa ca domnul Adrian ar putea incerca la fel.
Initial se dorise numai montarea unuiinterfon in casa pentru A... si pretul era doar de 1 apt.Unora le-a placut faptul ca pot vedea pe ecran cine suna si asta i-a facut sa uite de pret si utilitate.
Răspuns la discuția Mansardare cu bucluc!
Si blocul unde locuiam eu a decis sa faca mansardare.Cind au decis desi citiva nu au dorit majoritatea ceilati nu a luat in calcul faptul ca o sa fie din cauza lucrarilor un zgomot infernal.Nimeni nu se gandeste ca poate se va ingreuna prin noua constructie ca se vor aglomera zonele prin adaugarea de noi locatari.

La citeva zile dupa ce s-au apucat din cauza greutatii materialelor s-a prabusit o parte a acoperisului situata deasupra scarii pe unde se urca pe acoperis.

S-au sistat lucrarile si s-a refacut zona de 1m2 prabusita.Firma a decis ca s-ar putea sa existe unele probleme si mai bine renunta.
Oamenii era speriati si au hotarat si ei sa renunte.S-au pierdut banii si s-au ales cu un dezastru total.

Nici in alte blocuri cei care au dus pana la capat mansardarea nu sunt fericiti.Au vandut au impartiti banii si s-au ales cu cite 3000 euro fiecare dar pe urma nu au avut locuri de parcare decat cei care veneau devreme acasa.
Zgomotul de la ultimul etaj se propaga in tot blocul nu ca un zgomot normal facut de vecinul de deasupra.

Mansardele s-au vandut prin banca, noi proprietari nu au dorit sa platesca vazand ca au scazut preturile si cu cit mai aveau de platit la banca isi pot lua apartament s-a ajuna la vanzarea lor de catre banci.
Bancile au vandut iar asociatia nu a recuperat nici banii datoratii la intretinere cu privilegiu existent si toate cele.Tot locatarii existenti initial au acoperit paguba celor 4 mansarde.
Si ca sa fie si mai frumoas acoperisul existent are deja probelme din cauza vantului din ce in ce mai rau la fiecare furtuna si cum acoperisul e parte comuna toti cei care inainte au luat 3000 euro fiecare au acum de dat cate 6000 ron fiecare pentru schimbarea acoperisului.
Firma care asigura garantia a dat faliment.
Toti se roaga sa dea Dumnezeu o mare vijelie sa le ia cu totul, sa ramana placa de beton ca inainte de mansardare sa scape de dat banii pentru cele 4 mansarde detinute toate de banci.

Dar nu conteaza!!! asa e romanul!! in afara primaria cumpara locuinte vechi sa mai darame din ele si sa mai elibereze zona.
La noi lumea zice: sa mai putem unii peste noi daca luam ceva bani.
Pentru cei care doresc mansardare ganditi-va ca e ca si cum puneti un pat suprapus desupra patului dv si o sa vedeti ce bine e.Ca in caminele studentesti.

De care gestiune sa se descarce?
El doar verifica .Administratorul la predare se descarca de gestiune.
Daca constatati fraude la nivelul comitetului atuci puteti trage la raspundere presedintele administratorul si cenzorul.

Răspuns la discuția plata încãlzire
Conform legii mai precis ordinul 343/2010 cu care majoritatea locatarilor nu sunt de acord,toti locatarii trebuie sa plateasca pentru caldura la comun.
In cazul dv partea comuna este subsolul.
Din pacate va spun ca este legal desi nu este corect.
Proprietarii etajului or fi de acord da spatiul acela pe care o sa il inchideti dv toti cei de la ultimul etaj este proprietate comuna si fiecare proprietar din bloc de la orice etaj are drept de proprietate asupra acelui spatiu (o cota parte din el) si implicit are dreptul sa calce pe acolo.
Asa ca asociatie sau orice alt locatar va poate da in judecata ca e spatiu comun.
Sau va pot pune chirie .