avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Firma de curatenie in loc de femeie de serviciu?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Firma de curatenie in loc de femeie de serviciu?

Buna
V-as intreba daca in asociatiile dv de proprietari folositi firme de curatenie in loc de femei de servici si la ce fel de costuri se ridica prin comparatie.
Precizati totodata suprafata curatata,numarul de apartamente precum si detalii referitoare la cat dureaza o operatie de curatenie si cam cat de des.

Multumesc!
nu intelegem problema juridica pe care o ridica aceasta intrabare!!!!
:))
Ca si sfat noi folosim o firma de curatenie, insa ea da randament atunci cand in imobil sunt mai multe societati comerciale, persoane juridice, asociatii etc... de cat atunci cand vb de un bloc de locatari persoane fizice...
O femeie de serviciu care sa faca curat zilnic ar fi mult mai indicat, si mai putin costisitor...(plus ca ea poate fi platita si cu 600-800lei, pe cand firma din start vb in euro si vine doar de cateva ori pe luna...zilnic in nici un caz nu va veti permite...costurile sunt foarte mari)
Cu sinceritate,
Firma [...] ofera forta de munca pe baza de contract, de ex. la un boc de 4 nivele x 6 scari(60 apartamente), prezenta de 3 ori /saptamana x 8 ore, curatenia inclusiv a spatiilor verzi(nu smuls buruieni, ci adunarea gunoaielor) , cu materialele necesare curateniei, toate taxele platite de firma , asigurarea unui inlocuitor, in caz de concediu medical sa odihna=1116 lei/luna
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
Alin Popescu, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Noi in asociatia de proprietari am avut pana la sfarsitul anului 2010 femei de serviciu (doua persoane). Pentru 3 scari de bloc, 115 apartamente, 10.000 metri patrati, plateam 600 lei net. Pentru ca aceasta suma sa poata fi luata "in mana", asociatia mai cheltuia inca 400 lei (cu aproximatie) pentru achitarea impozitului, contributiilor sociale, materiale de curatenie...
Asa ca lunar cheltuiam cu aproximatie 1000 lei iar administratorul mergea de 2 ori pe luna sa cumpere materiale de curatenie (ustensile, detergenti...).
Din ianuarie 2011 am incheiat contract cu o firma de curatenie cu exact 1000 lei/luna, firma care a angajat si cele doua femei de serviciu ale noastre.
Curatenia se face in acelasi program ca si inainte: 2 ore pe zi pe fiecare scara de bloc, 5 zile pe saptamana, timp in care se matura zilnic scarile pe cele zece etaje, se spala odata pe saptamana de la ultimul etaj pana in strada, se pala zilnic lifturile si intrarile in bloc, se sterg geamurile, se uda florile, se curata peretii, se sterg balustradele..., firma asigura matrialele de curatenie (galeata, matura, mop, scara, detergenti, lavete,,,).
Asociatia nu mai ramane fara femeie de serviciu (concediu, boala, probleme familiare...) pentru ca firma are mai multi angajati si trimite la treaba zilnic pe cineva (de obicei cam aceleasi persoane).
Intrati pe forumul asociatiei noastre si vedeti ce program de curatenie au zilnic si pe fiecare scara. Repet, la aceleasi costuri ca si cand aveam angajatele noastre avand si avantajul ca nu ne mai ocupam noi de toata birocratia cu personalul angajat, raportari la ITM, retineri impozite, contributii, declaratii ANAF si de aprovizionarea cu materiale...
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Cunosteam foarte bine situatia dl Adriantot intrucat desi nu scriu prea des citesc cam zilnic forumul si ati detaliat f bine situatia.
Cand am pus intrebarea m-am gandit la situatia dv situatie care dorim sa o aplicam si noi la bucuresti dar nu prea gasim firme ieftine nici macar dublu.
Ma intreb insa pe aici prin apropriere la Bucuresti existe asociatii care au procedat ca si dv la Iasi.
Mai asteptam poate se gasesc si din Bucuresti sa ne ofere detalii.
Noi nu gasim nici femeie de servici intrucat dorim sa o schimbam si nici firma.
Platim 350lei pe luna pentru 3 scari cu cite 2 etaje si parter doar cu intrare fara apartament.
Doar matura si spala pe jos de 2 ori pe saptamana.Geamurile le face cam la 2 luni si praful nu prea il sterge.De maturat in fata blocului nu poate fi vorba.Sa adune de prin iarba nu cred ca stie.

Si noi speram la o firma chiar cu costuri duble si tot nu gasim.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
ricadinas, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rugam sa ne spuneticare sunt modalitatile de colaborare ... uca2015 uca2015 Buna ziua, va rugam sa ne spuneticare sunt modalitatile de colaborare cu femeia de serviciu, care face curat pe scara noastra de bloc, respectiv daca putem ... (vezi toată discuția)
Abuzul de functie al administratorului diana_ghilencea diana_ghilencea Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu patru etaje si adminidtratorul blocului imi tot face probleme in ultima perioada pt ca nu am fost de acord cu plata a 80% ... (vezi toată discuția)
Plata la asociatia de propietari xicsdj xicsdj Buna ziua, e legal ca Asociatia de Propietari de care apartinem sa ne spuna cat avem de platit fara o factura in prealabil, mentionez ca se taie chitanta pe ... (vezi toată discuția)