Totusi, in fisa de dosar scrie clar: "cu apel in 15 zile de la comunicare" si ca si "cai de atac: apel." Deci pana la respingerea recursului sau apelului hotararea nu este executabila in drept?
Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta sotie a facut apel la ordonanta iar dosarul de fond s-a trimis la rejudecare. Eu cand pot sa ma duc sa-mi vad copilul daca sotia se opune? Inca nu a venit nici o solutionare a hotararii prin posta si au trecut deja 20 de zile. Hotararea ordonantei este executabila inainte sa ne prezentam la curtea de apel?
Dar am dreptul macar sa scriu pe trotoar cu creta colorata "numele copilului, tata te iubeste"? fara a fi nevoie de un permis de protest?
Cunoscand psihologia acestor oameni, ma bazez pe faptul ca acest gest ar promulga un dialog. Scopul este un dialog in urmatoarele 4 luni de zile. Incerc sa pun presiune pentru a modifica un comportament care este in detrimentul copilului. Nu inteleg reticenta exprimarii libere a unei opinii in public.... ca urmare ar putea constientiza si pe altii ca astfel de situatii exista, ca nu sunt ortodoxe, creaza daune emotionale si poate v-a influenta felul in care ne purtam in societate spre beneficiul nostru comun. Toate schimbarile sociale se fac incet, dar fiecare pas conteaza, nu? Stiu ca suntem intr-o tara care a fost foarte mult timp opresata de un sistem care nu permitea exprimarea libera, dar asta nu inseamna ca trebuie sa schimbam ceva?
da, am incercat, si sotia refuza sa comunice. Dar cred ca o metoda pasnica de a-ti exprima punctul de vedere este un act despre care se vorbeste in multe constitutii. Considerati aceasta actiune abjectabila? De ce? O mare parte din drepturi civile au fost castigate prin forme de protest.
vreau sa protestez scriind cu creta : "lasati-ma sa-mi vad copilul!" chiar in fata intrarii scarii unde locuieste impreuna cu parintii si vreau sa fac asta in fiecare zi pentru 4 luni de zile pana la infatisarea in instanta in vederea stabilirii unui program de vizita.
detin actiuni la o societate care le-a oferit in anii 90. Mai am sperante sa obtin drepturi de proprietate daca compania mai este inca in functiune la registrul comertului? Practic detin parte din companie.
Chiar daca fosta sotie considera ca as fi gresit in caznicie, trebuie sa inteleaga ca un copil are drepturi si ca relatia tata-fiu este in beneficiul dezvoltarii lui armonioase. Indiferent de ce simte cineva, este ilegal sa depui marturie falsa impotriva altcuiva. Traim intr-o societate bazata pe reguli de conduita tocmai pentru a nu deveni victime, iar in ceea ce privesc copii, ei sunt victime neajutorate si este datoria noastra ca parinti sa le protejam aceste drepturi. Inlaturarea de la cresterea copilului nu poate fi un scop nobil chiar daca am fi gresit in caznicie (divortul a fost stabilit din vina amandoura). Dar copilul trebuie sa aibe oportunitatea sa-si cunoasca ambii parinti in conditii optime.