avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de permis pentru a protesta pasnic in fata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de permis pentru a protesta pasnic in fata blocului fostei sotii?

vreau sa protestez scriind cu creta : "lasati-ma sa-mi vad copilul!" chiar in fata intrarii scarii unde locuieste impreuna cu parintii si vreau sa fac asta in fiecare zi pentru 4 luni de zile pana la infatisarea in instanta in vederea stabilirii unui program de vizita.
Cel mai recent răspuns: gambit , utilizator 11:46, 29 Mai 2011
Incercati sa gasiti o alta modalitate a va exprima punctul de vedere pe care sa il manifestati astfel incat sa nu deranjati si eventual sa fiti obligat sa suportati consecintele legale ale faptelor dvs
La un mediator v-ati gandit sa apelati? De obicei problemele de genul asta au o mare probabilitate de a se rezolva prin mediere si este si un mod mult mai rapid, eficient si elegant fata de rezolvarea in instanta.
da, am incercat, si sotia refuza sa comunice. Dar cred ca o metoda pasnica de a-ti exprima punctul de vedere este un act despre care se vorbeste in multe constitutii. Considerati aceasta actiune abjectabila? De ce? O mare parte din drepturi civile au fost castigate prin forme de protest.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2011
gambit, utilizator
Sa apeleze la un mediator pt. ce?
Sa protesteze impreuna cu mediatorul?
Programul de vizita se stabileste doar pe cale judiciara.
Eu inteleg ca mediatorul isi face loc incet, incet in sistemul juridic dar chiar bun la toate nu este.
Permisul pentru protest de obicei se elibereaza de catre primaria localitatii unde va avea loc protestul.
In speta cred ca nu este insa necesar sa ajungeti la actiuni extreme. Incercati un acord cu fosta sotie.
Pentru orice forma de protest in spatiul public aveti nevoie de autorizatie eliberata de la primarie – pana vi se ofera un raspuns la cerere va trece ceva timp... In plus, e putin probabil sa primiti autorizatie pentru un asemenea protest – e o chestiune care se rezolva, de regula, intr-o sala de judecata.

Apoi, sa zicem ca obtineti permisiunea... Ce rezolvati? Dv protestati si femeia sta in casa... iesind cand dv nu sunteti acolo...

**

m13d a scris:
Sa apeleze la un mediator pt. ce?

Poate femeia aceea va intelege ca n-a facut singura acel copil si ca de nu-i mai place sotul, sau lui nu-i mai place ea, copilul nu are vreo vina?! Dar e adevarat: cand o parte refuza prezentarea la mediator... sau refuza orice dialog...

Alte discuții în legătură

Program vizita minor bennyone bennyone Am o hotaraire care nu este definitiva unde se stipuleaza un program de vizita ,dar cu toate acestea fosta sotie mi-a facut apel si nu vrea sa imi dea copilul ... (vezi toată discuția)
Drept de vizită minor carbodan carbodan Bună ziua...în vara anului 2003, am fost alungat de la domiciliul fostei sotii(locuiam la părinții acesteia) și mi s-a interzis de către familia acesteia ... (vezi toată discuția)
Soția însărcinată a plecat la maică-sa de două luni. are dreptul să-i interzică tatălui să-și vadă copilul? cristi pepene cristi pepene buna seara . sunt cununat cu o fata de 5 luni si a plecat de acasa acum 2 luni la maicasa fara cearta fara nimic si a spus ca se va intoarce dar nu sa mai ... (vezi toată discuția)