Buna ziua!
Am nevoie de ajutor pentru o tema in care trebuie sa descriu intrarile, prelucrarile si iesirile specifice unui sistem informatic bancar de acordare a unui credit. Daca ma puteti ajuta cu un sfat sau cu un link de unde as putea lua aceste informatii v-as fi recunoscator. :)
Imi cer scuze, din graba am uitat sa mentionez ca doream ca textul sa fie tradus in engleza. Dar s-arezolvat, nu mai este valabil subiectul. Va multumesc tuturor celor care ati vrut sa ma ajutati! O zi buna! :)
Daca este cineva care ma poate ajuta sa traduc cat mai corect si mai exact urmatorul text i-as fi foarte recunoscator! Iata textul :
Băncile au început să relaxeze condiţiile de creditare, punând accent în ultima perioadă pe reducerea documentaţiei şi aprobarea mai rapidă a dosarelor. Băncile au început să acorde tot mai multă atenție împrumuturilor de nevoi personale. Competiţia s-a axat pe mesajul că aprobarea dosarului de credit se face în 24 de ore. Creditul este neindoios un vector al dezvoltarii. Ceea ce este in teorie valabil este si in practica, daca anumite cerinte structurale, concurentiale si, de ce nu, morale sunt indeplinite. La acest capitol, creditul sta insa cam prost, din mai toate punctele de vedere, in Romania. Volumul creditelor surclaseaza in Romania volumul depozitelor prin aducerea de bani din afara pentru a fi imprumutati in Romania, vehiculul fiind bancile care formeaza sistemul bancar si care sunt practic toate subsidiarele locale ale unor banci straine. Cresterea economica - pe care, fara indoiala, creditul o determina in Romania - este, din pacate, una nesanatoasa, pentru ca se bazeaza pe dezarticularea economiei si pe adancirea deficitului extern. Nu in general, dar asa cum a ajuns sa se deruleze in Romania, creditul nu duce aici la dezvoltare. Prosperitatea relativ rapida pe care o aduce unora - si pe care o exploateaza cantaretii creditului, toti legati de interesele bancilor straine - este falsa si pasagera.
Nu am alte date decat cele scrise mai sus. Este vorba despre o tema, deci trebuie ceva fictiv.
Am nevoie de ajutor in intocmirea unei scrisori comerciale! Iata cerinta:
Alcatuiti o scrisoare comerciala de maxim 10 randuri in care sa solicitati un acord de principiu in vederea unei intalniri pentru negocieri.Scrisoarea trebuie sa contina solicitarea dvs. expresa pentru locatia si data propuse de partener in vederea intalnirii.
V-as fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta. Multumesc!
Va multumesc mult pentru ca ati aratat interes si mi-ati indicat un punct de plecare! Ati facut deja mai mult decat alti colegi de-ai mei carora le-am cerut ajutorul. :thumbup:
Buna ziua! Am si eu nevoie de ajutor la 3 teme pe care trebuie sa le fac.
Tema 1: Demararea unei "intreprinderi"
Instructiuni:
1. Identificati o activitate economica ce poate fi deschisa cu un minim necesar de finantare:
a. argumentati de ce ati ales acea activitate
b. descrieti care sunt mijloacele necesare in mod obligatoriu pentru prima zi de activitate
c. descrieti posibilele surse de finantare pentru prima zi de activitate
2. Descrieti prima zi de activitate:
a. prezentati operatiile economice desfasurate si modificarile patrimoniale dupa fiecare operatie.
Tema 2: Alegerea formei juridice a intreprinderii
Instructiuni:
Alegeti forma juridica pentru intreprinderea descrisa de dvs. la Tema 1.
Tema 3: Evolutia si performanta firmei
Instructiuni:
Firma deschisa de catre dvs functioneaza de 1 luna. Elaborati Contul de Profit si Pierdere si Bilantul. Explicati operatiile economice derulate, volumul lor si impactul asupra patrimoniului.
Niste link-uri unde as putea gasi informatii sau orice sfaturi din partea dumneavoastra cu privire la aceste teme mi-ar fi de mare ajutor.
Va multumesc!