Fratele meu nu a locuit niciodata permanent la mine, doar sporadic 1- 2 saptamani in concediu cel mai mult. Oricum va multumesc tuturor celor care a-ti avut bunavointa sa ma ajutati cu un sfat competent. Va doresc sa aveti Sarbatori Fericite, pline de sanatate si liniste sufleteasca alaturi de cei dragi.
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns pertinent. Fratele meu a divortat a doua oara acum sase ani. In urma divortului a ramas fara nici un domiciliu stabil. Din mila l-am ajutat , facandu-i carte de identitate cu adresa stabila, pe adresa mea. Respectiv apartamentul meu proprietate personala.Nu a locuit la mine permanent, fiind mutat cu serviciul in Corabia. Ultima data cand a venit intr-o vizita de 3 zile , m-a agresat urat si m-a amenintat ca are si el drepturi in casa mea ca asa scrie pe buletin. Cum as putea face ca in cartea lui de identitate sa nu mai fie trecuta adresa mea, ca domiciliu stabil ?Pot revoca ajutorul pe care i l-am dat ? Ce drepturi are asupra proprietatii mele ? Va rog ajutati-ma urgent. Cred ca e capabil sa ma arunce afara din casa.Acum de Craciun va veni din nou, iar eu de frica lui , il voi minti ca lucrez si voi dormi pe la prieteni.Astept un raspuns pentru care va multumesc anticipat
Cititi articolul despre disponibilizatii C.E.T in Monitorul Expres de azi 29. 06.
Se spune : durata contractului - determinata pe perioada cuprinsa intre10.05.2005 si data de finalizare a automatizarii .....
Nu este precizata data incetarii C.I.M. Am specificat anterior. Va multumim.
Va rugam , chiar nu stie nimeni sa ne recomande un specialist in litigii de munca ? Va rugam, urgent. Multumim.
In conformitate cu codul muncii ,angajatorii au putut sa ne prelungeasca contractele individuale de munca pe perioada determinata din 2003 ( altii din 2002 ).Anul trecut , ne-au desfacut C.i.M ,iar dupa 5 zile ne-au reangajat ( pe aceleasi posturi ).S-au incheiat alte contracte pe perioada determinata, in care ne incadram din nou in " litera legii ".Dar dupa cele 5 zile ,am fost chemati inapoi doar cativa dintre noi. Atunci n-am inteles de ce s-a procedat asa. Acum se repeta istoria. La unii dintre colegi ( noii venitii ), angajati in toamna,cu C.I.M pe durata determinata ( ca sezonieri ) acum, dupa ce le-au desfacut C.I.M.,( odata cu al nostru ) i-au reangajat pe posturile ocupate de noi , tot cu C.I.M pe perioada determinata. In C.I.M al fiecaruia dintre cei concediati acum am descoperit ca nu este precizata data incetarii C.I.M , decizia de demitere ne-a fost comunicata pe 01.05.2006 , fara nici un preaviz, in conditiile in care unii dintre noi in data de 31.05 lucram in schimbul II, iar in C.I.M ere specificat un termen de 20 zile pentru preaviz. Intreprinderea urmeaza sa faca concedieri masive pe parcursul introducerii noii tehnologii ( desi acest lucru il auzim de 3 ani ). In acest caz colegii nostri angajati pe perioada nedeterminata ( cei cu ani buni de vechime) vor beneficia conform legii de cu totul alte drepturi , decat noi. Am gasit in codul muncii din 2005, ca termenul pentru deschiderea litigiului de munca este de 30 de zile de la data comunicarii in scris a deciziei de concediere.Mai avem putin timp la dispozitie, va rugam sa ne comunicati urgent un specialist in litigii de munca. Va multumim.
Buna ziua,
Suntem 24 de persoane din Brasov concediate abuziv (si numarul creste). Din informatiile obtinute dreptatea este de partea noastra, de aceea dorim sa dam societatea in judecata. In acest sens am facut publicitate pentru a ni se alatura si restul colegilor (si se pare ca lista creste uimitor de repede). Rugamintea noastra este sa ne raspundeti la doua intrebari: 1. Cat timp avem la dispozitie pentru a deschide legal litigiul de munca de la data primirii deciziei de concediere? 2. Va rugam de asemenea sa ne recomandati un specialist (din localitate) in litigii de munca.
Va multumim si nu refuzam orice alte sugestii.
Sunt angajata pe perioada determinata de 3 ani ( mi-au desfacut contractul de munca iar peste trei zile m-au reangajat, ca sa se incadreze in lege ) .Problema este ca in 16.mai.2004,am avut o operatie pe coloana, dupa care am stat 3 luni in medical. Anul trecut ( in 9.noiembrie.2005) am avut o alta operatie pe coloana, iar de data aceasta voi sta 6 luni in medical, adica exact pana in luna mai, cand intreprinderea la care lucrez va face restructurari.Munca pe care trebuie s-o desfasor este foarte usoara, nu imi solicita coloana. Precizez ca am pe mama ( pensionara ) si copilul ( 19 ani ) in grija mea, din aceste motive nu-mi pot permite sa ies la pensie de boala.Legea ii va permite angajatorului sa ma arunce in somaj ( sau exista vreo " portita " prin care se poate ) ?? In asteptarea unui raspuns, va multumesc anticipat pentru timpul acordat.