avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Agresata in locuinta mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Agresata in locuinta mea

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns pertinent. Fratele meu a divortat a doua oara acum sase ani. In urma divortului a ramas fara nici un domiciliu stabil. Din mila l-am ajutat , facandu-i carte de identitate cu adresa stabila, pe adresa mea. Respectiv apartamentul meu proprietate personala.Nu a locuit la mine permanent, fiind mutat cu serviciul in Corabia. Ultima data cand a venit intr-o vizita de 3 zile , m-a agresat urat si m-a amenintat ca are si el drepturi in casa mea ca asa scrie pe buletin. Cum as putea face ca in cartea lui de identitate sa nu mai fie trecuta adresa mea, ca domiciliu stabil ?Pot revoca ajutorul pe care i l-am dat ? Ce drepturi are asupra proprietatii mele ? Va rog ajutati-ma urgent. Cred ca e capabil sa ma arunce afara din casa.Acum de Craciun va veni din nou, iar eu de frica lui , il voi minti ca lucrez si voi dormi pe la prieteni.Astept un raspuns pentru care va multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Decembrie 2010
rada_bo2005, utilizator
Cel mai recent răspuns: rada_bo2005 , utilizator 15:18, 20 Decembrie 2010
- aveţi toate drepturile ce derivă din dreptul de proprietate.
- depuneţi o plângere la poliţie.
Daca casa este proprietatea dvs privata, fratele dvs nu are nici un drept!
- aşa este, însă pentru a-l da afară trebuie să depuneţi o acţiune în evacuare, scoateţi un certificat de grefă apoi vă prezentaţi la poliţie cu o plângere.
- cu hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă vă adresaţi poliţiei pentru anularea luării în spaţiu.
- bănuiesc că nu aţi făcut un contract de închiriere - ar fi fost mult mai simplu.
Nu se va admite actiunea in evacuare, avand in vedere ca fratele
nu mai sta in locuinta.
Fratele meu nu a locuit niciodata permanent la mine, doar sporadic 1- 2 saptamani in concediu cel mai mult. Oricum va multumesc tuturor celor care a-ti avut bunavointa sa ma ajutati cu un sfat competent. Va doresc sa aveti Sarbatori Fericite, pline de sanatate si liniste sufleteasca alaturi de cei dragi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa-l scot din casa? dvolTM dvolTM suntem divortati, locuim intr-un apartament ce apartine fratelui meu si fostul meu sot nu vrea sa plece. Cum as putea legal sa-l determin? (vezi toată discuția)
Refuz schimbare adresa domiciliu dupa divort utiliyator utiliyator Buna ziua! Va rog, unde pot reclama faptul ca fostul meu sot nu vrea sa si schimbe adresa din buletin de pe domiciliul unde am locuit impreuna(locuinta de ... (vezi toată discuția)
Cum evacuez o persoana din apartament FurtunaIoan FurtunaIoan Eu cu mama si fratele meu stam intr-un apartament cu chirie la Romvial SA(fost ICRAL)Mama in urma cu peste 20 de ani a trecut-o la intretinere si pe sora mea ... (vezi toată discuția)