avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... refuz schimbare adresa domiciliu dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

refuz schimbare adresa domiciliu dupa divort

Buna ziua!

Va rog, unde pot reclama faptul ca fostul meu sot nu vrea sa si schimbe adresa din buletin de pe domiciliul unde am locuit impreuna(locuinta de domiciliu fiind proprietatea mea prin mostenire) pe alt domiciliu(eventual al parintilor sai unde a si locuit inainte de casatorie) pentru ca sa nu mai figurez cu amenzile lui in rolul meu fiscal?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: utiliyator , utilizator 12:23, 24 Aprilie 2009
Daca tot va deranjeaza faptul ca fostul sot are domiciliul in cartea sa de identitate pe imobilul proprietatea dvs mostenita, atunci se pare ca nu va va deranja nici faptul daca il veti da in judecata pentru evacuarea din imobil. Numai in baza unei sentinte judecatoresti de evacuare, el poate fi obligat in sensul dorit de dvs.
Puteti reclama la politie , insa fostul sot trebuie sa faca dovada unui alt domiciliu , altfel , el nu poate fi obligat , deoarece , conform legii , orice persoana trebuie sa aiba un domiciliu .
Cum evacuare daca el nu mai sta acolo?
recamatie la politie, apoi, nu stiu in ce masura ar rezolva ceva, cu hotararea de divort legalizata, sa aduceti la cunostinta admnistratiei financiare ca el nu mai locuieste acolo.

av.m.vasilescu
permiteti sa-mi exprim pararea mea umila: doamna cu pricina, nu poate sa oblige sotul sa isi schimbe domiciliul daca nu ii face evacuarea respectiv sa obtina o hotarare judecatoreasca in acest sens. Hotararea de divort nu este suficienta pentru a-l obliga sa-si schimbe domiciliul, fiindca exista si situatii cand in urma divortului a aobtinut dreptul de a locui in continuare in imobil in urma partajului bunurilor. Chiar daca sotul ei nu mai locuieste la acest imobil in mod efectiv, ci in alta parte, ea trebuie sa faca aceasta procedura cu evacuarea in baza unei sentinte judecatoresti. Daca aveti alte argumente contrare va multumesc sa le dezbatem impreuna. Totul in folosul doamnei care ne roaga sa o ajutam cu un sfat.

Alte discuții în legătură

Probleme cu mentinerea adresei din cartea de identitate provizorie ConstantinMihaiValentin ConstantinMihaiValentin Buna ziua. Am fost casatorita 30 de ani, divortul pronuntandu-se in 2012. In timpul casatoriei am achizitionat cu cote comune si egale un ... (vezi toată discuția)
Dupa ce a fost evacuat refuza sa-si schimbe adresa de domiciliu ToaderDaniela ToaderDaniela Buna seara, In urma cu 4 luni, am reusit sa obtin evacuarea fostului sot din apartament.Apartamentul l-am detinut inainte de casatorie si deci nu face ... (vezi toată discuția)
Evacuarea sotului in timpul divortului cristina1980 cristina1980 Buna ziua, cateva lamuriri as avea nevoie daca se poate. Sora mea, este casatorita de 12 ani si acum din cauza neintelegerilor a hotarat sa divorteze. La ... (vezi toată discuția)