avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... refuz schimbare adresa domiciliu dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

refuz schimbare adresa domiciliu dupa divort

Buna ziua!

Va rog, unde pot reclama faptul ca fostul meu sot nu vrea sa si schimbe adresa din buletin de pe domiciliul unde am locuit impreuna(locuinta de domiciliu fiind proprietatea mea prin mostenire) pe alt domiciliu(eventual al parintilor sai unde a si locuit inainte de casatorie) pentru ca sa nu mai figurez cu amenzile lui in rolul meu fiscal?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: utiliyator , utilizator 12:23, 24 Aprilie 2009
Fostul sot nu mai locuieste la adresa.In acest caz,are viza de flotant la alta adresa!!!!Instiintati serviciul de evidenta a persoanelor,acestia va vor da un raspuns in termenul stabilit de lege.Cu acest raspuns si cu hotararea de divort, in care este mentionata situatia apartamentului,legalizata(definitiva si irevocabila), va duceti la administratia financiara si depuneti o sesizare in acest sens,cu numar de inregistrare.
Carpatina a scris:

permiteti sa-mi exprim pararea mea umila: doamna cu pricina, nu poate sa oblige sotul sa isi schimbe domiciliul daca nu ii face evacuarea respectiv sa obtina o hotarare judecatoreasca in acest sens. Hotararea de divort nu este suficienta pentru a-l obliga sa-si schimbe domiciliul, fiindca exista si situatii cand in urma divortului a aobtinut dreptul de a locui in continuare in imobil in urma partajului bunurilor. Chiar daca sotul ei nu mai locuieste la acest imobil in mod efectiv, ci in alta parte, ea trebuie sa faca aceasta procedura cu evacuarea in baza unei sentinte judecatoresti. Daca aveti alte argumente contrare va multumesc sa le dezbatem impreuna. Totul in folosul doamnei care ne roaga sa o ajutam cu un sfat.


Nu poate sa fie vorba de un partaj in ceea ce priveste un bun propriu al sotiei. a mentionat mai sus ca a fost dobandit prin mostenire....deci nu poate sa fie vorba de un partaj.
2007_rozi:
am inteles acest aspect, ca imobilul este mostenirea sotiei. Tocmai in acest context ii oferisem acesteia solutia de a proceda la evacuarea prin instanta a sotului. Nu are absolut nici o relevanta ca sotul nu mai domiciliaza la acest imobil si ca are alt adapost. relevant este faptul ca in actele lui este inscris domiciliul la adresa fostei sotii. Pentru ca fosta sotie sa poata soilcita Serviciului de evidenta a persoanei eliminarea acestui domiciliu din actul de identitate al sotului, ea trebuie sa aiba o hotarare de evacuare, altfel nu poate nimeni sa ii rezolve problema.
VA MULTUMESC PENTRU RASPUNSURI

intr adevar, problema mea este aceea de a obliga fostul sot sa schimbe adresa din cartea identitate intrucat nu accept sa locuim impreuna dupa divort si nici un alt fel de legatura , inclusiv primirea citatiilor care il privesc in calitate de persoana certata cu legea, in cutia mea postala, cu alte cuvinte nu doresc sa mai avem in comun nici macar cutia postala :rtfm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu mentinerea adresei din cartea de identitate provizorie ConstantinMihaiValentin ConstantinMihaiValentin Buna ziua. Am fost casatorita 30 de ani, divortul pronuntandu-se in 2012. In timpul casatoriei am achizitionat cu cote comune si egale un ... (vezi toată discuția)
Dupa ce a fost evacuat refuza sa-si schimbe adresa de domiciliu ToaderDaniela ToaderDaniela Buna seara, In urma cu 4 luni, am reusit sa obtin evacuarea fostului sot din apartament.Apartamentul l-am detinut inainte de casatorie si deci nu face ... (vezi toată discuția)
Evacuarea sotului in timpul divortului cristina1980 cristina1980 Buna ziua, cateva lamuriri as avea nevoie daca se poate. Sora mea, este casatorita de 12 ani si acum din cauza neintelegerilor a hotarat sa divorteze. La ... (vezi toată discuția)