avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dupa ce a fost evacuat refuza sa-si schimbe adresa de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dupa ce a fost evacuat refuza sa-si schimbe adresa de domiciliu

Buna seara,
In urma cu 4 luni, am reusit sa obtin evacuarea fostului sot din apartament.Apartamentul l-am detinut inainte de casatorie si deci nu face obiectul bunurilor care intra in partaj. In tot acest timp el refuza sa-si schimbe adresa de domiciliu. Asta nu ar fi o problema dar vine aproape in fiecare zi sa verifice cutia postala si ma acuza ca ii violez sau retin corespondenta.Mi-a facut chiar si o plangere la politie in acest sens. Vreau sa stiu daca in urma sentintei judecatoresti definitive si irevocabile cu privire la evacuarea lui ,pe care am castigat-o pot sa fac ceva care sa-l oblige sa-si schimbe adresa de domiciliu.
Multumesc.
Faceti o reclamatie la Politie in care sa scrieti tot ce ati povestit aici, spuneti unde locuieste in prezent sau unde lucreaza si anexati o copie dupa sentinta.

Veti fi audiata si dvs. si fostul sot, pregatiti-va sufleteste :)
Nu poate fii dus cu forta la evidenta pentru a-si face mutatie, in schimb poate primi nenumarate amenzi pentru ca locuieste fara forme legale la o alta adresa decat cea mentionata in cartea de identitate. Urmati sfaturile date de Ares_3.
Multumesc pentru sfaturi.Astept sa fiu invitata in urma plangerii pe care a facut-o pt violarea corespondentei.Sunt destul de ingrijorata. Dar totusi nu prea vad cum poate demonstra lucrul acesta, atata vreme cat eu nu recunosc acuzatiile care mi se aduc. Sper sa se termine cu bine pt ca m-am cam saturat de razbunarile lui.
singurul lucru pe care il puteti face, va trebui sa mergeti la serviciul de evidenta de pe raza dvs si sa faceti o petitie pe care o depuneti la secretariat si prin care cereti ca persoana sa fie pusa in legalitate conform OG 97, va trebui sa stiti adresa exacta unde locuieste fara forme legale, in acest caz serviciul de evidenta are obligatia sa ii puna in vedere schimbarea actului de identitate.
Pe baza sesizarii evidenta il instiinteaza dar nu il obliga sa mearga cu actele. I se aplica amenda si atat. Nu ii ia evidenta pe oameni cu mandat de aducere la poza, deci ...

Alte discuții în legătură

Refuz schimbare adresa domiciliu dupa divort utiliyator utiliyator Buna ziua! Va rog, unde pot reclama faptul ca fostul meu sot nu vrea sa si schimbe adresa din buletin de pe domiciliul unde am locuit impreuna(locuinta de ... (vezi toată discuția)
Modificare adresa de domiciliu in cartea de identitate gabriela_marc gabriela_marc Care este modalitatea legala de a determina o persoana sa isi opereze schimbarea adresei de domiciliu la Serviciul de Evidenta Populatie. Cu observatia ca ... (vezi toată discuția)
Revocare luare in spatiu Stancu Raluca Stancu Raluca Buna ziua. In primul rand sper ca am postat unde trebuia ceea ce urmez sa scriu. In martie 2010 parintii mei l-au luat in spatiu pe cel ce trebuia sa imi ... (vezi toată discuția)