avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Activitate geopop

Activitate geopop

Va multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua, dragi cititori si specialisti!

Eu, cumparator, am semnat un antecontract vanzare-cumparare apartament in care este mentionata data de 1 decembrie 2017 ca fiind data finala la care sa se semneze contractul de vanzare-cumparare. Mai este mentionat si ca vanzatorul sa imi puna la dispozitie toate actele necesare obtinerii unui credit ipotecar cu 60 de zile inainte de data finala. Acum vanzatorul imi spune ca imi pune la dispozitie actele in saptamana 4-8 decembrie ceea ce ma incurca pentru ca este posibil sa nu mai pot obtine creditul ipotecar, deoarece preaprobarea expira pe 14 decembrie 2017. Welcome to Romania, the land of all impossibilities!
Acum intrebarea mea este, eu mai pot sa-i cer daune sau dublul sumei date ca avans deoarece in antecontract scrie ca vanzatorul se poate razgandi sau in cazul in care nu isi respecta promisiunea de vanzare sa imi restituie suma data ca avans iar eu daca nu respect antecontractul pierd suma. Este clar facut contractul in favoarea lui, cand am semnat nu m-am gandit ca se ajunge aici.
Iar daca, totusi, pot sa obtin creditul in timpul ramas pana pe 14 decembrie (intentionez sa fac act aditional de prelungire a termenului) sunt indreptatit sa cer sa ii platesc la cursul euro de la 1 octombrie (60 zile inainte de data finala - 1 decembrie)? Vanzatorul nu si-a respectat promisiunea si nu mi-a pus la dispozitie actele pentru obtinerea creditului si euro este la cea mai mare cotatie de la aparitie (peste 4.65 RON).
Răspuns la discuția Tulburarea linistii publice
M-am mutat de curand aici si domnii dau gauri in pereti, sparg peretii, cioplesc gletul de pe pereti, monteaza gresia in baie, etc. E ca pe santier, ce sa mai! Chiar nu am dreptul la liniste in propriul apartament sau trebuie sa ma mut la casa in afara orasului ca sa am parte de ea?
Buna ziua,

De doua luni diferiti vecini ma deranjeaza in timp ce executa reparatii la apartamentele pe care le detin. Pot face plangere la politie sau trebuie sa-i suport toata ziua de la 8 la 22?

Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns.
Va spun de la inceput ca intentionez sa reziliez contractul si as dori sa ma informez in legatura cu eventualele probleme pe care as putea sa le am.

Dar contractul in sine, care prevede incetarea acestuia in cazul in care una dintre parti nu indeplineste conditiile prevazute in el, nu este suficient pentru a justifica ca eu am platit chiria la timp? Adica proprietarul ma poate acuza ca nu i-am platit chiria timp de x luni in momentul in care contractul nu este reziliat mai mult de 1 luna?
Răspuns la discuția Garantie inchiriere
Va multumesc pentru raspuns. Urmeaza sa-i anunt pe proprietari. Dar inainte doream sa ma informez ca sa stiu ce este de facut.
Proprietarul cu ce ar putea fi sanctionat in cazul in care nu si-a declarat contractul la Administratia Financiara? In codul muncii spune ca se poate percepe o amenda de maxim 3000 lei. Este adevarat?
Buna ziua!


As avea nevoie de o consultatie sau de un sfat.
Am inchiriat un apartament cu contract incheiat prin agentie imobiliara neinregitrat la Administratia Financiara.
In contract (pe 1 an) scrie ca daca plec mai devreme de 12 luni nu voi mai primi garantia inapoi.
Eu doresc sa plec, dar mai am niste datorii la intretinere. Este nevoie sa platesc sau se iau din garantie?
In contract nu scrie pentru ce este garantia.


Ma puteti ajuta, va rog?
Va multumesc.
Buna ziua!

Am incheiat un contract de inchiriere cu un proprietar printr-o agentie imobiliara care zice ca ar avea si un notar. Nu am fost la administratia financiara pentru a inregistra contractul si nici nu stiu daca proprietarul l-a inregistrat acolo. Vroiam sa stiu daca un astfel de contract poate fi folosit in instanta pentru ca am auzit de la unii prieteni ca daca nu este inregistrat la administratia financiara nu este valabil.

La momentul incheierii contractului le-am cerut proprietarilor un fel de chitanta cu care sa pot demonstra plata chiriei pe luna respectiva, iar agentul imobiliar mi-a zis ca in zilele noastre trebuie sa merg pe intelegerea(bunavointa) proprietarilor.

Ma puteti ajuta putin?
Multumesc.