avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garantie inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garantie inchiriere

Buna ziua!


As avea nevoie de o consultatie sau de un sfat.
Am inchiriat un apartament cu contract incheiat prin agentie imobiliara neinregitrat la Administratia Financiara.
In contract (pe 1 an) scrie ca daca plec mai devreme de 12 luni nu voi mai primi garantia inapoi.
Eu doresc sa plec, dar mai am niste datorii la intretinere. Este nevoie sa platesc sau se iau din garantie?
In contract nu scrie pentru ce este garantia.


Ma puteti ajuta, va rog?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: geopop , utilizator 21:51, 11 Ianuarie 2011
In mod normal, garantia se retine pentru situatia descrisa de catre dvs...neplata cheltuielilor de intretine de catre chirias.
Va sfatuiesc sa transmiteti o notificare scrisa proprietarului, in care ii precizati ca doriti rezilierea contractului de inchiriere si ca sunteti de acord ca din garantia sa fie platita intretinerea restanta. Daca aveti oprelisti, puteti chiar sa-i amenintati cu o sesizare la fisc.
Va multumesc pentru raspuns. Urmeaza sa-i anunt pe proprietari. Dar inainte doream sa ma informez ca sa stiu ce este de facut.
Proprietarul cu ce ar putea fi sanctionat in cazul in care nu si-a declarat contractul la Administratia Financiara? In codul muncii spune ca se poate percepe o amenda de maxim 3000 lei. Este adevarat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere cu probleme costy2010 costy2010 Detinem un apartament pe care l-am inchiriat acum aproape 4 luni pe baza unui contract facut la agentia imobiliara care a venit cu chiriasul. La data semnarii ... (vezi toată discuția)
Conditii reziliere contract (inregistrat legal la administratia financiara) inainte de termen in cazul vanzarii imobilului de catre proprietar nadgob86 nadgob86 Buna ziua, as dori sa stiu care ar fi procedura in cazul in care eu am contract legal inregistrat la administratia financiara valabil pina in decembrie 2015, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am închiriat un apartament, am plătit impozit la ... tamcris tamcris Bună ziua! Am închiriat un apartament, am plătit impozit la banii luați din chirie, am înregistrat contractul la Administrația Financiară! Dar după ... (vezi toată discuția)