As avea nevoie de o consultatie sau de un sfat.
Am inchiriat un apartament cu contract incheiat prin agentie imobiliara neinregitrat la Administratia Financiara.
In contract (pe 1 an) scrie ca daca plec mai devreme de 12 luni nu voi mai primi garantia inapoi.
Eu doresc sa plec, dar mai am niste datorii la intretinere. Este nevoie sa platesc sau se iau din garantie?
In contract nu scrie pentru ce este garantia.
In mod normal, garantia se retine pentru situatia descrisa de catre dvs...neplata cheltuielilor de intretine de catre chirias.
Va sfatuiesc sa transmiteti o notificare scrisa proprietarului, in care ii precizati ca doriti rezilierea contractului de inchiriere si ca sunteti de acord ca din garantia sa fie platita intretinerea restanta. Daca aveti oprelisti, puteti chiar sa-i amenintati cu o sesizare la fisc.
Va multumesc pentru raspuns. Urmeaza sa-i anunt pe proprietari. Dar inainte doream sa ma informez ca sa stiu ce este de facut.
Proprietarul cu ce ar putea fi sanctionat in cazul in care nu si-a declarat contractul la Administratia Financiara? In codul muncii spune ca se poate percepe o amenda de maxim 3000 lei. Este adevarat?