avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nerespectare antecontract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nerespectare antecontract vanzare-cumparare

Buna ziua, dragi cititori si specialisti!

Eu, cumparator, am semnat un antecontract vanzare-cumparare apartament in care este mentionata data de 1 decembrie 2017 ca fiind data finala la care sa se semneze contractul de vanzare-cumparare. Mai este mentionat si ca vanzatorul sa imi puna la dispozitie toate actele necesare obtinerii unui credit ipotecar cu 60 de zile inainte de data finala. Acum vanzatorul imi spune ca imi pune la dispozitie actele in saptamana 4-8 decembrie ceea ce ma incurca pentru ca este posibil sa nu mai pot obtine creditul ipotecar, deoarece preaprobarea expira pe 14 decembrie 2017. Welcome to Romania, the land of all impossibilities!
Acum intrebarea mea este, eu mai pot sa-i cer daune sau dublul sumei date ca avans deoarece in antecontract scrie ca vanzatorul se poate razgandi sau in cazul in care nu isi respecta promisiunea de vanzare sa imi restituie suma data ca avans iar eu daca nu respect antecontractul pierd suma. Este clar facut contractul in favoarea lui, cand am semnat nu m-am gandit ca se ajunge aici.
Iar daca, totusi, pot sa obtin creditul in timpul ramas pana pe 14 decembrie (intentionez sa fac act aditional de prelungire a termenului) sunt indreptatit sa cer sa ii platesc la cursul euro de la 1 octombrie (60 zile inainte de data finala - 1 decembrie)? Vanzatorul nu si-a respectat promisiunea si nu mi-a pus la dispozitie actele pentru obtinerea creditului si euro este la cea mai mare cotatie de la aparitie (peste 4.65 RON).
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
geopop, utilizator
Cel mai recent răspuns: geopop , utilizator 16:21, 23 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Ne respectand antecontractul promitentul vanzator (dezvoltatorul se expune posibilitatii activarii prevederii art. 1544 C.Civ.
Daca nu vreti sa denuntati acel antecontract ci doriti sa il prelungiti va sfatuiesc sa negociati:
- cursul euro leu de la data 01.10.2017,
- obligatia ca la semnarea contractului apartamentul sa fie deja conectat la electricitate, apa, canal, gaze, etc. fara alte costuri pentru dumneavoastra.
- orice intarziere peste data limita restabilita sa transforme acest act aditional in pact comisoriu de gradul IV adica sa il puteti executa fara interventia instantelor si notificari prealabile.
Va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)
Promisiune de v-c prima casa 2017 jamesbond12 jamesbond12 Buna ziua, In data de 27 ianuarie am incheiat un antecontract pe 2 luni cu un dezvoltator imobiliar pentru achizitia unui imobil prin Programul Prima Casa, ... (vezi toată discuția)
Cesiune antecontract vanzare cumparare Comy Comy Buna ziua, Doresc sa achizitionez un apartament intr-un imobil nou dar pentru acest imobil este deja incheiat un antecontract de vanzare cumparare iar ... (vezi toată discuția)