Buna ziua. Dupa 2 ani de concediu maternal am vrut sa ma intorc la locul de munca unde insa mi s-a spus ca postul meu s-a restructurat si nu mi se poate oferi alta pozitie in firma. In schimb mi s-a propus sa lucrez 15 zile si apoi sa fiu concediata conform art.65 pentru ca sa beneficiez de somaj 6 luni. In primul rand au dreptul sa nu ma primeasca la locul de munca (stiu ca inainte erau obligati sa te primeasca min 6 luni, dar conform noului cod al muncii, nu mai stiu)? In al doilea rand, pot sa lucrez doar 15 zile si sa primesc somaj? Multumesc pt raspuns.
Buna ziua. Din august 2010 seful de scara a trecut o persoana in plus la intretinere pe motivul ca vin prieteni in vizita si ca facem galagie in apartament (dansul locuind la apartamentul de sub noi). Initial locuiam 4 persoane in apartament dar surorile s-au casatorit si au domiciliu in alta parte. Lunar se face cerere pentru a scadea de la intretinete 2 persoane, cerere care nu a primit niciodata numar de inregistrare. Am incercat sa discutam cu seful asociatiei de locatari considerand ca este superiorul sefului de scara si poate rezolva situatia. Ni s-a spus ca nu poate trece peste seful de scara care are autoritatea sa ia astfel de decizii. Nu se poate face o cerere pentru a scadea definitiv doua persoane de la intretinere ca sa nu mai fie nevoie sa se face lunar? Seful scarii poate lua astfel de decizii? Unde as putea sa depun o reclamatie?
Multumesc
Daca sunt angajata cu jumatate de norma, am dreptul la indemnizatia de crestere a copilului? Sunt insarcinata in 5 luni si nu m-am gandit pana acum la acest aspect. Va multumesc pentru raspuns.