avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcerea la locul de munca dupa 2 ani de concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcerea la locul de munca dupa 2 ani de concediu maternal

Buna ziua. Dupa 2 ani de concediu maternal am vrut sa ma intorc la locul de munca unde insa mi s-a spus ca postul meu s-a restructurat si nu mi se poate oferi alta pozitie in firma. In schimb mi s-a propus sa lucrez 15 zile si apoi sa fiu concediata conform art.65 pentru ca sa beneficiez de somaj 6 luni. In primul rand au dreptul sa nu ma primeasca la locul de munca (stiu ca inainte erau obligati sa te primeasca min 6 luni, dar conform noului cod al muncii, nu mai stiu)? In al doilea rand, pot sa lucrez doar 15 zile si sa primesc somaj? Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 6 Mai 2011
1. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

2. Termenul de 6 luni nu era prevazut in Codul Muncii si in CCMN , fiind valabil numai in cazul in care angajatorul dorea sa va concedieeze pentru necorespundere profesionala.

3. Daca revenirea nu mai este posibila , atunci trebuie sa intrati in preaviz de 20 zile lucratoare si dupa care sa va emita decizia de concediere si adeverinta de somaj , astfel incat sa puteti depune dosarul pentru somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele care ies din concediu pentru crestere copil Kiss Raluca Kiss Raluca O mama este aparata ( in pastrarea locului de munca) doar cand este in concediul de crestere copil sau si o anumita perioada dupa revenirea la locul de ... (vezi toată discuția)
ce drepturi are un salariat intors din cic si este amenintat cu restructurarea postului? abirlescu abirlescu Buna ziua, ce drepturi am ca salariat care se intoarce din CIC (concediul de crestere si ingrijire copil)? la intoarcere sunt amenintata cu restructurarea ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la serviciu doru.valentin doru.valentin buna ziua,in data de 21.10.10 tb sa ma intorc la servici,eu sunt din provincie,sediul de aici s-a inchis eu am cerut un loc de munca in bucuresti si vreau sa ... (vezi toată discuția)