avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce drepturi are un salariat intors din CIC si este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce drepturi are un salariat intors din CIC si este amenintat cu restructurarea postului?

Buna ziua,
ce drepturi am ca salariat care se intoarce din CIC (concediul de crestere si ingrijire copil)? la intoarcere sunt amenintata cu restructurarea postului detinut inainte de CIC sau accept un transfer pe un post care nu corespunde pregatirii mele profesionale, dintr-un alt departament
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 21 Decembrie 2010
www.avocatnet.ro/content/art...
Aveti aici tot ce va trebuie
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Potrivit actualului CCMN, nu veti putea fi concediata pe o perioada de 6 luni de zile de la intoarcerea din CCC pentru necorespundere profesionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere salariu la revenirea din concediu de crestere si ingrijire copil kay01 kay01 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in ce conditii angajatorul (SRL) are dreptul sa-mi reduca salariul cu aproximativ 40% la reluarea activitatii dupa concediul ... (vezi toată discuția)
Resurse umane carmin carmin buna ziua, sunt in CIC doi ani, iar peste putin timp voi incepe serviciul, iar angajatorul nu ma poate tine/primi inapoi, iar eu va intreb dupa cat timp de la ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamicilor care se intorc la munca danyda8 danyda8 am nevoie de un sfat, sunt in concediul de maternitate ( cel de 126 dupa nastere) dupa terminarea lui doresc sa ma intorc la munca, am discutat cu angajatorul ... (vezi toată discuția)