avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere salariu la revenirea din concediu de crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere salariu la revenirea din concediu de crestere si ingrijire copil

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti in ce conditii angajatorul (SRL) are dreptul sa-mi reduca salariul cu aproximativ 40% la reluarea activitatii dupa concediul de crestere si ingrijire copil. Mentionez ca perioada in care am avut contractul suspendat a fost de doar 4 luni, revenind inainte de a implini copilul doi ani. Este cumva angajatorul obligat sa-mi pastreze postul in aceleasi conditii? Poate sa imi restructureze postul in lunile imediat urmatoare revenirii mele?

Multumesc mult!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 7 Octombrie 2010
Potrivit legislatiei in vigoare, la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Angajatorul poate restructura postul imediat dupa ce ati revenit din CCC, dar nu va poate concedia pe o perioada de timp de 6 luni pentru necorespundere profesionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din cic anca13 anca13 buna ziua. o persoana aflata in CIC, doreste sa revina la serviciu. angajatorul este obligat sa o primeasca? exista o perioada minima de timp in care ... (vezi toată discuția)
Drepturile salariatului dupa concediu ingrijire copil cbkiki cbkiki Buna ziua as dori sa aflu daca se poate ce drepturi are o mamica salariata care se intoarce la serviciu dupa perioada de 2 ani de concediu ingrijire ... (vezi toată discuția)
ce drepturi are un salariat intors din cic si este amenintat cu restructurarea postului? abirlescu abirlescu Buna ziua, ce drepturi am ca salariat care se intoarce din CIC (concediul de crestere si ingrijire copil)? la intoarcere sunt amenintata cu restructurarea ... (vezi toată discuția)