Buna, am si eu o intrebare .Sot si sotie iau in intretinere pe tatal sotiei (socru) care le va lasa casa.Odata initiat divortul ,ce se intampla cu contractul de intretinere a batranului ?Poate sotul sa ceara partaj ,pe ce e comun ,insa poate sa ceara si din casa batranului?Multumesc
Buna, pe scurt as dorii sa stiu daca firma la care lucrez,are dreptul prin lege (*si as dorii sa sti care lege), i da dreptul sa ma forteze sa aleg una din urmatoarele variante pentru sarbatori ,in ideea ca nu avem de lucru .Variantele sunt :
-concediu fortat din 18.12.2015 pana in 11.01.2016 ..acoperit de zilele mele de concediu de odihna *exceptie facand cele obligatoriu prin lege libere*
-varianta 2-ma da in 75 % ,insa imi desface contractu de munca ,apoi il resemnez,asta insemnand ca pierd ceva beneficii in interiorul firmei (la noi se palteste vechimea in firma 8% din salar )
Chiar in ultimul hal am ajuns sa isi bata joc de noi firmele?suntem salahori si profita ,nu inteleg ce le da dreptul acesta,,ce legi?
am uitat sa mentionez numarul de copii nascuti (4 la numar) poate da si acest lucru o reducere din varsta de 55 si 10 luni? sau se ia in vedere doar reducerea oferita de la grupa de munca, din ce am citit pe internet se spune ca nu sunt cumulative reducerile,,,reducerea de ani este maxim 5 ani..
As dori sa stiu daca pot iesi anul acesta la pensie anticipata partiala,avand data nasterii : 22.08.1957,avand lucrati aproape 35 ani lucrati(35 se implinesc in august .2011) ,din care 12 ani si 5 luni in grupa a2a . Pe internet informatiile nu sunt clare, si daca pot sa imi bag dosarul pentru aceasta pensie anticipata partiala de luna aceasta.Va multumesc