avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata partiala

As dori sa stiu daca pot iesi anul acesta la pensie anticipata partiala,avand data nasterii : 22.08.1957,avand lucrati aproape 35 ani lucrati(35 se implinesc in august .2011) ,din care 12 ani si 5 luni in grupa a2a . Pe internet informatiile nu sunt clare, si daca pot sa imi bag dosarul pentru aceasta pensie anticipata partiala de luna aceasta.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:27, 12 Ianuarie 2011
Pensie anticipata partial la 55 ani si 10 luni,conditia de stagiu fiind indeplinita(conditii pentru femeie nascuta in august 1957).
am uitat sa mentionez numarul de copii nascuti (4 la numar) poate da si acest lucru o reducere din varsta de 55 si 10 luni? sau se ia in vedere doar reducerea oferita de la grupa de munca, din ce am citit pe internet se spune ca nu sunt cumulative reducerile,,,reducerea de ani este maxim 5 ani..
Numarul de copii nu mai aduc nici o reducere si oricum nu se cumula cu o alta reducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere varsta de pensionare pt mama cu copil cu handicap notever notever Buna ziua, Mama mea poate beneficia de reducerea varstei de pensionare daca are un copil cu handicap grav? Din nastere? Mama s-a nascut in 3 aug 1957 si ... (vezi toată discuția)
La ce varsta ma pot pensiona? elniculae elniculae Sunt născuta în ianuarie 1957. Am 30 de ani vechime din care 19 ani în grupa II, și am absolvit, cu diplomă, 5 ani facultate. Am și trei copii. ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata femei Ana Agapi Ana Agapi sunt nascuta in iulie 1957, am 35 ani de vechime din care 25.5 ani in grupa II. cand pot solicita pensie anticipata si care va fi penalizarea? multumesc. (vezi toată discuția)