Se poate realiza inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari ulterior prestarilor de servicii intracomunitare si in conditiile in care au fost deja emise documentele justificative, fara ca prestatorul sa fi solicitat un cod valid de TVA intracomunitar? Serviciul a fost prestat in tara pe toata perioada anului trecut. Prestatorul nu este inscris in scopuri de TVA in nicio tara, iar Clientul este o entitatea neplatitoare de TVA, dar cu cod valid de TVA, intr-o tara din UE. Intrebarea este cum se poate remedia retroactiv acesta situatie pentru prestatorul roman?
Ati putea sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu obligativitatea de a detine un cod valid de TVA si de declarare lunara a veniturilor din prestarile UE daca, in calitatea de PFA, am prestat servicii in Romania pentru o entitate neplatitoare de TVA din UE, care are cod valid de TVA. Venitul anual din aceste prestari nu depaseau 35 000 EUR.
As dori si eu un raspuns legat de drepturile minorului din afara casatoriei la veniturile si avera tatalui. Parintii sunt despartiti, minorul este recunoscut de tatal care nu are alti descendenti. Are minorul drepturi la veniturile sau averea tatalui in timpul vietii acestuia? Daca da, cum se calculeaza aceste drepturi si cine il poate obliga pe tatal (care nu isi indeplineste atributiile parintesti si care nu isi administreaza cu responsabilitate veniturile) sa se achite de aceste drepturi?
O alta problema: minorul purtand numele tatalui, se poate deplasa impreuna cu mama sa in afara granitelor, excursii de ex., fara acordul scris al acestuia, in situatia in care parintii sunt despartiti si nu exista nicio hotarare legala privind drepturile parintesti?
Multumesc anticipat pt raspunsul specializat si documentat.