avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Înscriere în registrul operatorilor intracomunitari
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Înscriere în registrul operatorilor intracomunitari

Buna ziua,

Se poate realiza inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari ulterior prestarilor de servicii intracomunitare si in conditiile in care au fost deja emise documentele justificative, fara ca prestatorul sa fi solicitat un cod valid de TVA intracomunitar? Serviciul a fost prestat in tara pe toata perioada anului trecut. Prestatorul nu este inscris in scopuri de TVA in nicio tara, iar Clientul este o entitatea neplatitoare de TVA, dar cu cod valid de TVA, intr-o tara din UE. Intrebarea este cum se poate remedia retroactiv acesta situatie pentru prestatorul roman?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 17:49, 16 Februarie 2011
inscrierea in ROI opereaza incepand cu data comunicarii deciziei catre dvs. de catre organul fiscal competent.

ce fel de servicii s-au prestat?

in principiu nu se poate remedia situatia in nici un fel. presatorul roman, neplatitor de tva in romania, trebuia sa solicite inregistrarea in scopuri tva intracomunitar cf. art. 153^1 cod fiscal si totodata inscrierea in ROI.
de asemenea, serviciile prestate trebuiau declarate in 390.

beneficiarul din ue avand cod tva valabil, a supus taxarii operatiunea in tara sa si a declarat-o in vies, aparand astfel neconcordante intre cele doua tari.

veti primi o amenda pentru neinscrierea in ROI cuprinsa intre 1.000 si 5.000 lei, iar pentru nedeclararea in 390, o suma egala cu 2% din valoarea nedeclarata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar sorion61 sorion61 Vreau sa infiintezt o firma de consultanta IT si sa ofer consultanta IT unei firme din Germania. Trebuie sa ma inregistrez ca platitor sau neplatitor de ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit, intracomunitar, declaratii robilix robilix buna ziua am un pfa cu norma de venit, neplatitor de tva deoarece prestez servicii si in tarile UE am depus cererea pentru cif de tva, eu ramanand ... (vezi toată discuția)