avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Activitate laplagne

Activitate laplagne

O persoana datoreaza statului(impozite si taxe) o suma de bani(amenzi de circulatie).Cat poate sa i se retina din venit de catre stat?
Răspuns la discuția Calculul pensiei
Multumesc!,dar platitorul,banuiesc ,este guvernul Romaniei de la acea data!...sau Ministerul muncii,Ministerul de finante ?cum pot stii acest lucru?
in urma disponibilizarii am beneficiat de ajutor de somaj(11 luni)si de plati compensatorii.La calculul pensiei (dupa 11 luni am indeplinit conditiile legale de a iesi la pensie)se ia in calcul si suma reprezentind "plati compensatorii" sau numai ajutorul de somaj?Casa locala de pensii mi-a calculat doar ajutorul de somaj (repet,pt cele 11 luni)care ,evident era mai mic decit veniturile mele realizate anterior.
Răspuns la discuția Somaj
si,cu respect,urmeaza a 2-a intrebare .pt ca ,pina la intrarea in legalitate,aica pina la indeplinirea conditiilor legale de a primi pensie,ultimile 11 luni (am fost dat'afara' cu OUG) au fost luate ca baza de calcul la pensie (1400 ron) si implicit pensia e redusa.OUG a prevazut sa fiu remunerat cu 25000 ron .Aceasta suma nu trebuia sa fie inclusa la calculul pensiei(in conditiile in care inainte de somaj salariul meu era de cca 2600 ron)?
Răspuns la discuția Somaj
...din acelasi motiv pt care le-au fost diminuate veniturile tuturor bugetarilor!!!
Discuție Somaj
in perioada 01.04.2010-31.03.2011,conform Legii nr 76/2002am beneficiat de indemnizatie de somaj la care s-a adaugat un venit de completare timp de 3 luni dupa care,timp de 6 luni,mi-a fost diminuat cu 200 ron.Pot sa-mi recuperez suma restanta? daca da ,cum?Prezint aceste date avind o adeverinta eliberata de AJOFM .
Multumesc oricum!oricum am luat de la fisc o adeverinta prin care se spune ca suma nu este in evidenta lor si deci nu se stie destinatia(scopul) acesteia.Si este art.42 din ANAF unde se spune ca suma fiind considerata donatie nu se impoziteaza in Romania.Si se poate arata acest lucru fiscului belgian ,si decizia le apartine!
multumesc!dar nu prea inteleg..Deci ea in declaratia fiscala pe care o depune acolo specifica suma trimisa si,ei,statul belgian ii da inapoi (aprox) 60%....atunci din ce sa ii mai ia impozit?
...pai sa-mi dea "ceva" de genul acesta:da,fiscul roman(pe baza extraselor de cont de la banca din Romania) a luat act ca se trimite aceasta suma,dar conform legislatiei romane ,nu se impoziteaza!
cumnata mea ii trimite bani maica-sii,periodic. Fiscul belgian cere un act prin care fiscul roman sa certifice acest lucru si (eventual) daca se retine sau nu un impozit pe aceasta suma.Ori fiscul roman nu poate elibera nici un act in acest sens pt. ca suma este considerata donatie si deci nu se impoziteaza.Insa ,totusi ,ei (cumnatei) ii trebuie un act in acest sens.Ce e de facut?